Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Co inspirovalo autory při návrhu SUV Škoda VisionS?

David Bureš
Diskuze (5)
Šéfdesignér Škody Auto Jozef Kabaň v nově zveřejněném videu odhaluje, co jej při návrhu konceptu VisionS inspirovalo.

Škoda na nadcházejícím autosalonu v Ženevě představí koncept VisionS, který je předzvěstí podzimní premiéry sedmimístného SUV Kodiaq. Chystaný koncept se již představil na prvních skicách, nyní následuje série videí, v níž se designérský tým Škody vyjádří k tvarům novinky. V prvním zveřejněném snímku šéfdesignér značky Jozef Kabaň vysvětluje, co jej při jeho návrhu inspirovalo a pohánělo.

Kabaň ve videu tvrdí, že pokud by měl design aktuálních Škodovek shrnout do jednoho výrazu, byla by to krystalová linie (crystalline). „Se svými ostrými liniemi a dynamickými tvary má krystal velice překvapující potenciál,“ říká Kabaň.

Zdrojem inspirace pro krystalovou linii bylo především české křišťálové sklo, což šéfdesignér odhalil již v minulosti. Křišťálové prvky pak budou na konceptu VisionS přímo použity, a to na logu nebo vertikálních lamelách masky chladiče. Designérský tým mladoboleslavské značky se ale též inspiroval architekturou pražských budov nebo jinými uměleckými díly využívajícími hrany.

Právě v ostrých hranách nastolených dřívějšími modely Fabia a Superb bude pokračovat i VisionS a následně též sériový model, který podle všeho ponese jméno Kodiaq. Oproti dnes prodávaným autům se koncept odliší ještě ostřeji tvarovanou maskou chladiče, zajímavostí budou i rozdělené hlavní světlomety. To je mimochodem detail, který by se měl ukázat také na modernizované Octavii.

VisionS bude 4,7 metru dlouhým, 1,91 metru širokým a 1,68 metru vysokým SUV. Auto bude disponovat prostorným interiérem, který ve třech řadách nabídne místo pro šest cestujících.

David Bureš
Diskuze (5)
Avatar - Googlit
16. 2. 2016 20:42
Re: Plasty
0:27 až 0:33 jak to ten chlápek tak úchylně hladí
16. 2. 2016 20:18
Re: Plasty
Googlit, a ktorú plastovú vec myslíš? Daj stopáž.
Avatar - Googlit
16. 2. 2016 20:06
Plasty
No tak pokud se borci inspirovali u té svítící plastové věci tak to se máme v interiéru na co těšit. Stačí že už Superb vevnitř vypadá jak plastový bazén...
Avatar - KubikCv
16. 2. 2016 17:39
Začínáme !!!
Další Škoda masáž začíná >:D To bude zase jak erotika z třicátých let...ukážeme kotníček a potom třeba i kolínko >:D Dále bude následovat slepý test >:D Viděli jsme,ale nemůžeme vám to ukázat >:D a Následně testy na hlavní straně všech motorizací a výbavových stupňů :'-(
16. 2. 2016 15:11
Koho mi jen pripomina...
Aha...uz vim... z Kabana je Snape >:D