Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Jak Citroën Cactus snadno mění barvy

Diskuze (2)
Jedním z lákadel nového konceptu Citroën Cactus jsou vyměnitelné prvky, které tvůrci nazvali „Airbump“.

Měkké vzduchové polštáře na bocích a náraznících plní hned dvě funkce: jsou praktické, protože ochrání lak před poškozením, a mohou vylepšit vzhled vozu, protože jsou vyměnitelné. Tuto ideu ilustruje přiložené video, které koncept Cactus prezentuje jako stylové auto do moderních měst.

Vize malého crossoveru je předobrazem nového designového směru Citroënu. Pravděpodobně se dočkáme i jeho realizace, protože sesterský Peugeot podobný vůz již nabízí – model 2008.

Diskuze (2)
12. 9. 2013 15:33
"polštáře"
jsou docela zajímavé, hlavně ty boční v příčném parkování. Kdejakej * vám obtiskne do laku hranu svých dveří. Obávám se, že v našich končinách jakmile uvidí "polštář" na dveřích, už to nebude řešit vůbec - prásk, prásk... Pak se naskýtá otázka, zda cena výměny toho polštáře nebude stejná, jako přelakování dveří...
Vzadu mi to tolik smysl nedává, tam mi optimálnější chránit hranu odkládacího prostoru. Málokdo parku v nízké garáži tak, aby praštil do stropu (I když kamarád s versem má zakrytovanou mechaniku ovládání garážových vrat na stropě, protože zadní dveře na něj "dostanou"), takže možná je to myšleno tak...
Avatar - PTS
6. 9. 2013 17:52
Dvě strany mince
Musím pochválit video, s kterým si v Citroenu dali asi dosti práce. Naopak popis k videu, článek, mi přijde jako věc, bez které by se to prakticky obešlo, ale budiž... Jak jsem už psal kolikrát, Cactus svůj smysl má a jeho originalita a nezaměnitelnost se mi líbí. Jen tedy ty zadní svítilny stále evokují VWs, což je škoda. Pobavilo mě to spojení s vajíčkem, ihned jsem si totiž auto spojil s Mr. Potato. [odkaz] >:D Citroen i v mých, skeptických, očích začíná zářit a dělat si opět image originální automobilky.