Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GT C Roadster se odhaluje. Co to vlastně bude?

David Bureš
Diskuze (0)
Chystaný roadster bude s největší pravděpodobností otevřenou verzí prodávaného kupé Mercedes-AMG GT S. Překvapuje ale jeho pozměněné jméno.

Letošní rok je u trojcípé hvězdy ve znamení otevřených automobilů. Mercedes letos postupně uvedl na trh modernizované SLK (přejmenované na SLC), faceliftované SL, nový C kabriolet a S kabriolet. Nyní se pak chystá na premiéru dalšího takového auta, nazvaného Mercedes-AMG GT C Roadster.

Nový roadster se zatím prezentuje na prvním videu. Na něm automobil zůstává z větší části skrytý, silueta ale jasně naznačuje, že se bude jednat o očekávanou otevřenou verzi dnešního kupé Mercedes-AMG GT.

O to více překvapuje označení novinky, která se oficiálně jmenuje Mercedes-AMG GT C Roadster. Takové jméno se zatím v nabídce značky neobjevuje, zahraniční média však informují o tom, že odkazuje na novou verzi. Ta by měla vyplnit mezeru mezi GT S a brutálním GT R, přičemž v příštím roce se ji dočká i kupé. Nový model by měl nabídnout výkon okolo 530 koní (390 kW) a drsnější vzhled inspirovaný GT R.

Co se týče samotného roadsteru, tak od kupé se bude lišit přepracovanou zádí, která bude muset pojmout stahovací střechu. Ta bude podle dřívějších zpráv plátěná, čímž se vůz odliší od SL s pevnou skládací střechou.

Mercedes-AMG GT C Roadster podle dřívějších zpráv půjde do prodeje v příštím roce. Světu by se však už měl poprvé představit na nadcházejícím pařížském autosalonu.

Otevřený Mercedes-AMG GT není jedinou novinkou, kterou trojcípá hvězda v dohledné době chystá. Dříve uniklá prezentace dokazuje, že stuttgartský výrobce začne v příštím roce prodávat modernizovanou třídu S a GLA, nabídku nové generace třídy E rozšíří o kupé, kabriolet a oplastované kombi All Terrain. V roce 2017 se dočkáme i chystaného pick-upu s technikou Nissanu Navara, zřejmě nazvaného GLT.

David Bureš
Diskuze (0)