Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Mercedes-Benz 300 SL pro rychlostní jízdy v Bonneville

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Pánové a dámy stojící za projektem Petrolicious vypustili do světa další zajímavé video. Jeho hlavní hvězdou je nezvykle upravený Mercedes-Benz 300 SL.

Kupé s křídlovými dveřmi Mercedes-Benz 300 SL je jako zakladatel slavné linie sportovních a luxusních modelů SL díky svému designu a výkonům, které z něj dělají jeden z nejlepších supersportů své doby, oblíbencem movitých sběratelů.

Ti, kteří jej ještě nemají se často předhánějí v přihazování na vozy prodávané v aukcích, zatímco šťastní majitelé jej většinou střeží ve svých sbírkách a odvážnější z nich jej občas vyvezou na přehlídku automobilové elegance nebo se odváží na podnik, jakým jsou například Mille Miglia.

Zajímavou výjimkou je Bob Sirna. Podle něj je 300 SL především sportovním vozem a ne nějakým muzeálním exponátem. Tomuto názoru plně odpovídá i Sirnova filozofie, že hračky si je třeba užít dokud to jde a díky tomu je jeho kupé z padesátých let upraveno pro rychlostní jízdy na solných pláních v Bonneville, kam s ním pravidelně vyráží již dvanáct let.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)