Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Mini hrají britskou hymnu

David Bureš
Diskuze (0)

Mini spojilo své síly s Londýnským filharmonickým orchestrem, aby nahrálo netradiční verzi britské hymny.

Velká Británie žije blížící se letní olympiádou, která se bude konat v Londýně, slavnostní atmosféry se chytlo i Mini. Po videu „The Britalian Job“ přichází video, na kterém tato britská značka spolupracovala se členy Londýnského filharmonického orchestru.

Devět členů renomovaného orchestru pod vedením dirigenta Garetha Newmana zahrálo pomocí klaksonů devíti vozů Mini britskou státní hymnu God Save the Queen (Bůh ochraňuj královnu). Díky tomu tak vznikla netradiční verze této písně.

Dirigent k vystoupení řekl, že to bylo poprvé, co se tito hudebníci pokoušeli zahrát píseň jen pomocí klaksonů aut, které byly použity jako hudební nástroje.

Hudebníci během vystoupení seděli v devíti exemplářích Mini v edici London. Britský výrobce postaví 2.012 těchto automobilů. Ty jsou dostupné pouze v barvách evokujících britskou vlajku – v červeném, modrém a světle stříbrném laku. Na palubní desce jsou pak vyobrazeny některé slavné londýnské budovy – London Eye, Big Ben nebo Tower.

BMW je mimochodem oficiální automobilový partner letošních olympijských her v Londýně. Právě kvůli tomu budou moci pořadatelé olympiády využít i služeb vozů značky Mini, k dispozici budou mít mimo jiné elektromobily Mini E a crossovery Mini Countryman Cooper D.

David Bureš
Diskuze (0)