Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Nejlepší předjížděcí manévr světa? Tři soupeři najednou a bokem!

David Bureš
Diskuze (2)
Švédský mladík Kevin Eriksson se na německém závodě světového šampionátu v rallycrossu předvedl opravdu výtečným předjížděcím manévrem.

Světový šampionát v rallyecrossu se stává stále sledovanější disciplínou. Není divu, soupeří v něm opravdu rychlá auta schopná zrychlit z 0-100 km/h pod dvě sekundy, která pilotují mistři volantu – mezi účastníky série nechybí Sébastien Loeb, Petter Solberg nebo Mattias Ekström. Ti přitom bojují bok po boku, což jejich soupeření okořeňuje.

Jak zajímavá podívaná to může být, ukázala nedávná rallye v Německu. Švédský mladíček Kevin Eriksson se nebál slavnějších soupeřů (Ekströma za volantem Audi S1, vítěze letošního ročníku rallyecrossového šampionátu nebo Solberga, mistra světa v rallye z roku 2003, za volantem Citroënu DS 3) a krátce po startu si je pěně podal. Během jediného předjížděcího manévru předjel hned tři soupeře, přičemž to všechno zvládl v jednom velkém smyku. Díky tomu se tak se svým Fordem Fiesta efektně dostal do čela závodního pole.

Boj jezdce proti jezdci přímo na trati zkrátka stojí za to, a tak se nedivíme názorům, že rallyecross dnes patří mezi ty vůbec nejlepší motoristické disciplíny na světě. Nebo vás snad tyhle souboje nebaví?

David Bureš
Diskuze (2)
18. 10. 2016 15:42
Re: ...
tak at si poridi poradny auto
17. 10. 2016 22:32
...
Pěkný!
Ale chudák Ekström, z prvního místa na poslední během pár metrů...