Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Stirling Moss řídí Renault Twizy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Slavný britský závodník je nejčastěji spojován se závodními Mercedes-Benzy, Maserati nebo Coopery, ale dnes jej můžete v londýnských ulicích potkat i za volantem Renaultu Twizy.

Sir Stirling Craufurd Moss ve svých pětaosmdesáti letech pouze nevzpomíná na svou někdejší závodní kariéru a její nejslavnější momenty v Mercedes-Benzu 300 SLR, ale je stále aktivním řidičem.

Vedle závodních strojů, v nichž ho můžeme vídat během nejrůznějších akcí i dnes, řídil řadu vlastních strojů, mezi nimiž byl mimo jiné Facel Vega, v sedmdesátých letech například Volkswagen Scirocco první generace nebo nedávno Smart Fortwo.

Aktuálně obývá Stirlingovu londýnskou garáž elektromobil Renault Twizy. Bývalý závodník u tohoto vozítka oceňuje jeho rozměry i čistě elektrický provoz, ale posteskl si, že má malý výkon.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
23. 5. 2015 13:59
Re: Milé
Fisker Karma byla uzasna, asi hodku jsem se v ni mohl vozit v okoli Prahy a byl to uzasny zazitek :-) ale tak jsou tu i dalsi projekty a zrekme i Fisker nakonec znovu povstane, dal bych tomu 10-20 let a bude tu elekroaut celkem hodne :-)

ja nejvic sazim na to az Tesla pusti v roce 2017 do prodeje 3 model, a pak kdys nato navazou ostatni aby se nenechali zahambit, sak elektromobil jiz dnes chystaji vsechny vetsi automobilky (a nejen ony) prave proto, aby meli cim konkurovat Tesle
23. 5. 2015 13:07
Re: Typický rendlík
zaokrouhlil jsem to nahoru, posledni cenovka byla tusim 189 tisic, a v eurech je to 6990, takze +- porad tech 200k
23. 5. 2015 12:31
Re: Typický rendlík
odkdy je 200 tisic "půl milionu"? >:D

ac u vas v lecebne je asi mozne vsechno
Avatar - Ada je zase tady
23. 5. 2015 11:26
Typický rendlík
Co dodat? Snad jen * * *... Myslím, že pan Moss neměl na stará kolena tuhle hanbu zapotřebí.

Kupte si to vaginální vozítko za půl milionu sami, zvýšíte si tím svou společenskou prestiž >:-[]
23. 5. 2015 07:30
Re: Milé
Žiaľ, je to presne tak ako píšeš. Ale poznám aj pár chlapcov, pre ktorých je métou vlastniť Teslu alebo podobný voz, už nie všetci túžia po dva a pol tonách železa prémiovej značky. Verejná mienka sa mnení, aj keď len veľmi pomaličky.
Mne osobne je ľúto za pôvodným Fiskerom Karma, to bol zaujímavý medzistupeň k elektromobilite, o Priuse a podobných nehovoriac. Dúfajme, že lastovičiek ako Twizy, ale aj i-On alebo alebo Leaf bude postupne viac.