Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo XC40 na první upoutávce. Je to takový malý individualista!

Tomáš Dusil
Diskuze (0)
O připravovaném Volvu XC40 jsme psali už v zimě. Nyní švédská značka uvolnila další podrobnosti týkající se možnosti přizpůsobit si auto svým požadavkům. Napoví hlavně přiložené video.

Po představení nové generace řady XC60 Volvo potvrdilo brzký příchod menšího crossoveru XC40. Aby na blížící se uvedení XC40 upozornilo veřejnost, rozhodlo se s předstihem upoutat pozornost krátkými klipy. Jako první přichází videoklip o možnostech individualizace připravovaného vozu. Právě na ni Volvo v poslední době dost spoléhá.

V čem to bude celé spočívat? Zájemce o připravovanou XC40 bude moci volit z velkého množství barevných odstínů laku karoserie, navíc si bude moci vybrat, zda chce mít karoserii v jedné barvě, nebo ve dvou. V podobném duchu se ponese rovněž kabina auta. Na výběr bude z několika druhů čalounění, nejzajímavější se zdají být Lava Orange a Oxide Red, tedy odstíny oranžové a červené barvy. Chybět nebude ani kabina „ve stylu módy“ a samozřejmě známý sportovní paket R-Design.

O technice nového volva toho zatím mnoho nepadlo. Snad jen to, že novinku, coby první model značky, Švédi postaví na globální architektuře CMA (Compact Modular Architecture). Pohonné jednotky budou tří a čtyřválcové, vrcholem má být dvoumotorová verze plug-in hybrid. Jak bude nové Volvo vypadat, naznačila studie 40.1. Dále se spekuluje o ještě menším modelu XC20, který ale nebude na trhu dříve než v roce 2020.

Tomáš Dusil
Diskuze (0)