Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen chystá na Detroit další koncept SUV

Michal Fokt
Diskuze (2)
Volkswagen už je hodně blízko uvedení svého velkého SUV na americký trh. Jak s tím souvisí další vize crossoveru, která se za měsíc představí na NAIAS?

Jsou i situace, kdy se auto jako Volkswagen Touareg může zdát příliš malé - na americké poměry není největší SUV z Wolfsburku žádný gigant a i to bude jeden z důvodů, proč se ve své třídě drží prodejně na samém chvostu statistik s řádově stovkami kusů oproti vedoucí čtveřici Jeep Grand Cherokee, Ford Explorer, Toyota Highlander, Honda Pilot, která se pohybuje od 9 do 15 tisíc vozů měsíčně.

Volkswagen proto navrhne speciálně pro Ameriku velké sedmimístné SUV na bázi konceptu CrossBlue, které je už ohlášeno na rok 2016, kdy začne vyjíždět z továrny v Chattanooze. A právě s tímto novým vozem bude nějakým způsobem souviset nový koncept SUV, ohlášený Volkswagenem na detroitskou výstavu NAIAS 2015, která proběhne v lednu.

Půjde patrně o evoluci studie CrossBlue, která bude blíže sériové verzi, agentura Reuters ovšem přichází s informací, že se bude jednat o vizi pětimístné varianty chystaného SUV, což se ovšem nemusí vylučovat s tím, že se bude jednat o koncept, přibližující se finální podobě. Pětimístné velké SUV by přitom mělo jít ve šlépějích původního modelu a z fabriky v Tennessee by mohlo vyjet v roce 2017.

Michal Fokt
Diskuze (2)
9. 12. 2014 22:19
stagnující desing?
VW má pochopitelně vysoké kvality o tom nemá cenu se bavit, ale zdá se mě, že za posledních pár let desing značně stagnuje a vrcholem kreativity je "další koncept SUV"
Avatar - flyboyeda
9. 12. 2014 19:26
VW by do F1 chodit neměl
F1 je drahá a poslední dobou ztratila to zaujímavá co na ní bylo zaujímavé

lepší je ty prachy utratit za koncepty a na nové modely