Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Golf Variant: Sedmičkové kombi (ne)oficiálně

Aleš Dragoun
Diskuze (155)
Na Síti sítí se začínají objevovat oficiální fotky kombi sedmé generace Golfu. Samotný Volkswagen zatím mlčí.

Variant na základě sedmé řady evropského bestselleru se představí oficiálně až za několik dní v Ženevě. Fotky ale unikly již teď. Je celkem jedno, jestli byl únik plánovaný, nebo náhodný. Ale přesně tohle je produkční podoba praktičtější varianty nejnovějšího Golfu, konkrétně „ekologická“ verze BlueMotion se stříbrnými střešními nosiči a litými koly s pěticí dvojitých paprsků.

Kombík s tradičním názvem pochopitelně převzalo tvarové prvky tří- a pětidveřových hatchbacků. Linky jsou tedy oproti „šestce“ také ostřejší, z dříve představené „sedmičky“ zůstal široký zadní sloupek i zalomení třetích bočních oken. Jen koncová světla se proti již známým karosářským verzím změnila. Žádné stylistické extravagance se ale nekonají, Golf přece musí vypadat jako Golf!

Variant zdědí i již dobře známé motory. Pod kapotou tak určitě najdeme výhradně přeplňované zážehové i vznětové čtyřválce. Základem bude benzinový agregát 1,2 TSI s výkony 63 kW (85 k) a 77 kW (105 k). Silnější alternativu představuje 1,4 TSI/90 kW, respektive silnější 103 kW (122 a 140 k). Turbodiesely zastupují 1,6 TDI/77 kW (105 k) a 2,0 TDI se 110 kW (150 k).

Paletu pohonných jednotek bude Volkswagen určitě brzy rozšiřovat, na detaily si však musíme ještě počkat. Včetně vnějších rozměrů a důležitého objemu zavazadlového prostoru. Variant by měl být zhruba 4,6 m dlouhý a do zádě se vejde zřejmě více než 500 l nezbytností i zbytečností. Předpokládejme, že zveřejnění podrobnějších informací nebude Volkswagenu dlouho trvat. Kombi se představí v Ženevě vedle již odhalených produkčních ostrých hatchbacků GTI, výkonných naftových GTD, vývojového plug-in hybridu a také sériového elektromobilu.

Aleš Dragoun
Diskuze (155)
Avatar - guze
4. 3. 2013 13:44
Re: BOMBA..!!
Nesmíš brát vážně takovýhle výlevy pár jedinců ;-)
Avatar - dal
4. 3. 2013 12:49
Re: Das Auto
Jestli sedláky myslíš jako dobré hospodáře, tak to s tebou souhlasím. Konkurent pro VW jsou všechny automobilky, které jim berou prodeje tedy i Hyundai. S tím vrcholem by jsem byl vzhledem ke spolehlivosti opatrnej.
4. 3. 2013 11:45
Re: z tohto pohladu
ty topper mazda 6 je okopírovaný bawor...tak asi tak :'-(
4. 3. 2013 11:41
Re: Das Auto
A navíc se liší i výbava jednotlivých stupňů. Uvidíme, jak to bude u Mk7. Základ není špatný, ale přeci jen bych očekával, že si lépe povede střed.
4. 3. 2013 11:40
Re: KOMBITURBO
Vw je posledních pár let na vrcholu automobilového průmyslu, a místní diskutéři tady můžou prskat řvát, dupat nožkou, ale to je prostě fakt, ještě je tady BMW, ale to je ještě jiná pohádka, Vw přináší velmi vysoký standart pro spoustu lidí, za relativně dobrou cenu, ano Vw nikdy nebylo lepší, je na vrcholu užívejme si to !!!!!!!