Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Multivan PanAmericana: Premiéra sériové verze

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Volkswagen Užitkové vozy na autosalonu v Ženevě představil Multivan PanAmericana v podobě, v níž bude v letošním roce uveden na evropský trh.

Volkswagen Užitkové vozy nejprve na loňském autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem představil Multivan PanAmericana ve formě konceptu a oživil tak jméno, které u minulé generace nabízelo spojení pohonu všech kol s vyšší světlou výškou, stylovými doplňky karoserie a komfortně zařízeným interiérem.

Podobnou cestou se nyní vydává i nový Multivan PanAmericana, který se v produkční podobě představil ve světové premiéře na autosalonu v Ženevě. Novinka přímo navazuje na loňský koncept, což znamená, že se od ostatních zástupců modelové řady Multivan odlišuje decentními úpravami vzhledu. Podle oficiálních informací se však na českém trhu nebude prodávat.

Nárazníky i boky sériového provedení nesou podobně jako u konceptu a předchůdce plastové ochranné díly a pod motorem je ochranný plech. Atraktivitu exteriéru pak zvyšuje design kol.

Volkswagen Multivan PanAmericana vždy vynikal svou schopností jízdy mimo zpevněné vozovky a stejně tomu má být i u jeho nejnovějšího provedení. Samozřejmostí je zvýšení světlé výšky o 20 mm, ale na přání bude tento model nově k dispozici i bez něj. Standardem jsou 17-palcová kola, která mohou být za příplatek nahrazena 18-palcovými koly.

Vedle osvědčeného pohonu všech kol 4Motion bude možné si Multivan PanAmericana objednat i v provedení, disponujícím pouze pohonem přední nápravy, což u předchozí generace možné nebylo. Široké možnosti finální konfigurace vozu podle představ budoucího majitele má umožnit i skutečnost, že paleta pohonných jednotek pro tento model je až na 2.0 TDI s výkonem 62 kW stejná jako u standardních Multivanů.

Interiér novinky má být podle oficiálních materiálů všestranný, odolný a stylový zároveň. Standardem má být například multifunkční volant, který je stejně jako hlavice řadicí páky obšitý kůží, pedály z ušlechtilé oceli a klimatizace Climatronic. Standardem má být černé látkové čalounění, ale na přání budou k dispozici i dvoubarevná kožená sedadla.

Volkswagen Užitkové vozy předpokládá, že prodejci začnou přijímat objednávky na Multivan PanAmericana v květnu letošního roku a zhruba ve stejnou dobu mají být zveřejněny ceny této novinky.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Avatar - tomtoylc
4. 3. 2016 00:46
engine
tých 62kW asi bude málo na ten 2.0 TDI ... opraviť :-)