Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen musí Američanům zaplatit další odškodnění. Přijde ho to na 5,2 miliard korun!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Volkswagen se již dříve dohodl, že v USA kvůli Dieselgate zaplatí 2,7 miliardy dolarů za kompenzaci emisí. Nyní ho však čekají další platby.

Německá automobilka Volkswagen se dohodla, že ve Spojených státech zaplatí přes 200 milionů dolarů (5,2 miliardy Kč). Jde o kompenzaci za emise ze zhruba 80.000 aut s třílitrovým naftovým motorem, která mají zabudovaný software umožňující manipulovat s testy emisí. S odkazem na zdroj obeznámený se situací o tom informovala agentura Reuters.

Volkswagen se již dříve dohodl, že v USA v rámci tohoto skandálu zaplatí 2,7 miliardy dolarů (70 miliard korun) za kompenzaci emisí ze zhruba 475.000 vozů s dvoulitrovým naftovým motorem. V USA se včera konalo soudní jednání, v němž měl být soud informován o pokroku jednání ohledně automobilů s třílitrovým motorem. Soudce nakonec jednání odložil na pondělí s tím, že Volkswagen ještě potřebuje více času na dojednání dohody.

Soud již v listopadu schválil dohodu ohledně vozů s dvoulitrovým naftovým motorem v hodnotě 14,7 miliardy dolarů. Většinu peněz by měl Volkswagen vynaložit na odkup vozů a další kompenzace majitelům. Celkově se zatím Volkswagen dohodl, že na urovnání skandálu v USA vynaloží až 16,5 miliardy dolarů (427 miliard Kč).

Americká Agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) loni v září Volkswagen obvinila, že do vozů s naftovým motorem instaloval software, který při testování emisí umožňuje skrývat vysoce nadlimitní hodnoty oxidů dusíku. Po celém světě se skandál týká zhruba 11 milionů naftových automobilů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - praděda7
18. 12. 2016 06:35
EPA
má masivní rozpočet, který musí US daňový poplatníci zafinancovat. Proč by to na chvíli nemohl převzít VW? :-!
18. 12. 2016 00:48
Re: ceskej
hujeří něco přihodí, vemou si euroůvěry na škodofky,kodijaky a už se to nějak zaplatí....
17. 12. 2016 23:09
ceskej
bl be cek rad prispeje