Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen neslaví 75. narozeniny továrny ve Wolfsburgu, zakládal ji Hitler

Aleš Jungmann
Diskuze (57)
Nacistická minulost továrny znemožnila oslavy 75. výročí položení základního kamene.

Důvodem je osoba, která 26.května 1938 slavnostně položila základní kámen továrny: šlo o diktátora Adolfa Hitlera. Původně zaostalý region se velmi rychle stal jedním z průmyslových center Německa a dnes zde sídlí jedna z největších automobilek světa.

Automobilka Volkswagen přesto nenechá výročí bez malého připomenutí, na kulatiny továrny upozorní den otevřených dveří, plánovaný na 15. června. Očekává se, že závod navštíví čtvrt milionu lidí.

Aleš Jungmann
Diskuze (57)
Avatar - Emel
29. 5. 2013 08:56
Re: POCHVALA
Dobře, vidím, že věta pochopena nebyla. Tou větou nevyjadřuju svůj postoj, ale postoj VW. To že je to napsáno v první osobě neznamená, že se jedná o můj názor.
Avatar - jozephko
28. 5. 2013 21:36
Re: Už by tí Nemci mali byť prestať byť takí citliví na Hitl
Ak je tu niekto blb, a to korunovaný tak si to len a len ty. Pretože nie si schopný pochopiť ani necelé 2 riadky textu. Ja som žiadny oslavný text na Hitlera nepísal. Práve naopak.
Prv než na niečo budeš reagovať, skús to najskôr pochopiť.
28. 5. 2013 20:52
Re: Už by tí Nemci mali byť prestať byť takí citliví na Hitl
Ty si blb 8-s
Kdyby zvítězil Hitler, nenarodil bys se!
Avatar - Barrichello
28. 5. 2013 20:26
Re: POCHVALA
Pochopit se dá ale není důvod jí takto formulovat.
Pokud nejsi stoupencem víš koho nebo německé národnosti nebo fanatický obdivovatel Němců.

V opačném případě totiž můžeš být pyšný a to na to že spojenci zastavili fašismus v evropě a zabránily tak mnohem horším událostem, které by jinak následovaly.

Takže já za sebe mohu naprosto hrdě prohlásit, že jsem pyšný na to, že spojenské síly porazily nacistické německo, fašistickou itálii a japonce.

Tyto tři národy by dodnes mělu uctivě líbat zádel britům a američanům že jim tam pomohli, zainvestovali a nenechali je vyhladovět.

Kdyby totiž v roce 1946 zvedli kotvy a zmizeli, tak z těch rozbombordovaných ruin by se sami dostali tak možná v roce 1970 a na dnešní úrovni by byli tak za 50 let >:D
Tak že měli jediné štěstí že tam měli amíci vlastní komerční zájmy a že se báli SSSR aby jim to nevyfoukl on.
Avatar - Barrichello
28. 5. 2013 20:18
Re: Z toho by si Česká televize měla vzít příklad....
Jenže tu propagandu v provém slova smyslu dovednou do absurdní dokonalosti předvedli teprve v třetí říši.
Mussolini a ruští boleševici proti tomu byli slabý odvar, terpve nacisté v Německu totálně díky propagandě médii ovlivnili myšlení skoro celého národa, nabulíkovali mu co chtěli a ještě v dobách když už na frontách prohrávali propagada hlásila jakých dosáhli úspěchů. Prostě propaganda ad absurdum. 100x opakovaná Lež se stala pravdou.

Pravopisná chyba? No to velké písmeno tam není záměrně.

A to že tento zde opěvovaný národ za který místní diskutéři tak zruřivě kopou nemusím je obecně známý fakt.
Já sem toho o 2 sv. válce načetl stohy a nakoukal desítky hodin. Bagatelizovat tyto věci, přecházet je a tvrdit že už se to stalo moc dávno je chyba. Je potřeba připomínat mladým generacím co se stalo.

Stejně jako se připomínají zločiny komunismu, je nutné si přopomínat zločiny fašismu a dalších politických, náboženských a jiných hnutí a režimů která prováděli vyhlazování, mučení a systematickou likvidaci obyvatel či určitých skupin.