Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Passat B8 Pick-up: Líbil by se vám?

Jan Mička
Diskuze (8)
Volkswagen Passat B8 s karoserií pick-up? Inu, nezní to úplně zle, takovou verzi však v reálu pravděpodobně neuvidíme.

Obrázek nejnovější generace Volkswagenu Passat s karoserií pick-up samozřejmě není reálný. Jedná se o slibné grafické ztvárnění chlapíka jménem X-Tomi, jehož návrhy na Auto.cz zveřejňujeme poměrně často. Některé by se totiž mohly obratem poslat do výroby!

Nemáme nyní na mysli, že by měla automobilka Volkswagen o podobné karosářské verzi uvažovat, kdyby však na kapotě bylo například bylo logo Holdenu, do sériové podoby by pravděpodobně moc nechybělo. Ostatně Australané jsou láskou k podobným automobilům známí (říká se jim „ute“). Stačí si jenom vzpomenout na Holden VE Ute, který může mít pod kapotou šestilitrový zážehový osmiválec.

Ale zpátky k návrhu na základech posledního Passatu. Jde vidět, že si grafik nelámal hlavu s rozvorem náprav (je dlouhý 2791 mm), což je poměrně škoda. Zároveň nevidíme větší důvod pro zachování kratinkých střešních lišt, pokud byste tedy neměli v plánu instalovat na střechu surfové prkno ve stylu žlutých teréňáků ze seriálu Pobřežní hlídka.

Tak či tak bude lepší, když Volkswagen zůstane u původního plánu. Vedle sedanu a kombi by se totiž měla objevit dynamičtěji vyhlížející verze CC nebo odolnější Alltrack.

Jan Mička
Diskuze (8)
8. 7. 2015 13:39
Nevím
To se nebude nikdy vyrábět.
28. 10. 2014 08:15
Re: B8 pick up
A nebo taky Ford Falcon UTE. Který se vyrábí v Australii s řadovým šestiválcem o výkonu 195kW, LPG 198kW a nebo Turbo 270kW. [odkaz]
Avatar - EauRouge
27. 10. 2014 16:27
Re: B8 pick up
Jasně, bůhví jak by to bylo dneska využitelný. Na druhou stranu, automobilky v současnosti vyrábí křížence z různých koutů karosářského spektra u kterých je nějaké použití nebo využitelnost taky dost spekulativní, tak proč ne tohle. Jižní Amerika stejně jako Austrálie je má pořád v oblibě a v USA se dokonce přestavují současná Camara na El Camina. A pro inženýry z VW by to mohla být dobrá výzva a reklama na to co všechno jde vytvořit na MQB. Je to hloupé, ale hrozně bych to chtěl.

El Camino nanovo [odkaz]
Avatar - 3_diamanty
27. 10. 2014 15:45
Re: B8 pick up
este tu bola kedysi zlta felicia fun [odkaz] ;-) na tu si spominam z nedavnej minulosti.... tych osobnych neterennych pickupov v meste a u nas bohuzial asi malokto vyuzije.... preto zanikli
Avatar - EauRouge
27. 10. 2014 15:44
Re: B8 pick up
Je celkem škoda, že dneska tolik neletí pickupy. Když člověk nepočítá off-roady, tak snad jediný na který si vzpomenu je již neprodávaný Dacie Logan. Takový lehký pickup na bázi osobáku by byla zajímavá alternativa třeba k Amaroku. Pro lidi co potřebují vozit velký krámy, ale nepotřebují off-road. Před pár lety jsem měl Navaru a Defíka a vozil jsem na nich motorky a všechny krámy okolo a bylo to super. Navíc s lehkým zadkem může být občas i celkem sranda. A takový El Passatino by mohlo zaujmout i jako crossover pro hipstery.

PS: Hned jsem si vzpomněl na již pár let starý aprílový vtípek od BMW. [odkaz]