Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen potvrdil stavbu elektrického mikrobusu! Základem bude koncept I.D. Buzz

Stanislav Kolman
Diskuze (1)

Přetavení konceptu v sériový mikrobus potvrdil na jedné z akcí německého koncernu sám Herbert Diess, šéf Volkswagenu.

Po odhalení elektrického konceptu I.D. Buzz se o stavbě obdobného mikrobusu pod taktovkou Volkswagenu vášnivě spekulovalo. Až nyní ale přišlo oficiální potvrzení toho, že se dočkáme. „Budeme mít také mikrobus, jehož koncept jsme před časem představili. O realizaci jsme rozhodli teprve nedávno,“ uvedl Diess při představení nového VW Polo.

Volkswagen si je podle svého šéfa vědom emočního a nostalgického vnímání těchto vozů, i proto jim dá v budoucí nabídce prostor. „Auta s emocemi jsou pro naši značku nesmírně důležité. Nadále prodáváme třeba spoustu Brouků, zejména na trzích v USA.“

Již v Ženevě se šéf designu VW Oliver Stefani nechal slyšet, že stavba elektrického mikrobusu je reálná zejména díky nové modulární platformě MEB. „S novou platformou můžeme vůz nejen vytvořit, ale ještě v něm nabídnout o poznání více vnitřního prostoru. Tím se zařadí o téměř třídu výše,“ reagoval Stefani na spekulace ohledně novinky.

V segmentu s minimální konkurencí by Volkswagen potěšil nadšence klasických „téček“ a navíc by si vozem na elektrický pohon spravil reputaci po skandálu s emisemi. Jiní však nadšení z nového projektu krotí, německá automobilka totiž od roku 2001 uvedla už několik konceptů mikrobusu a zatím z toho nikdy nic vážného nebylo.

Video se připravuje ...

Stanislav Kolman
Diskuze (1)
20. 6. 2017 13:57
O ničom
Kým nebude niečo šik robiť naozaj sériovo, je to o ničom. Šancí prepásol dosť, štúdie sa aj celkom vydarili, ale nakoniec aj tak šupol do výroby len nevýraznú hranatú krabicu...
Takže neverím príliš ani tejto správe, bez ohľadu na to, či pôjde o klasiku alebo elektrinu...