Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen svolává 1,6 milionu aut, kvůli převodovce DSG

David Bureš
Diskuze (126)
U Volkswagenu se aktuálně sešly tři svolávací akce. Vedle DSG bude VW svolávat svá auta kvůli problémovým světlům a možnému úniku paliva.

Volkswagen bude měnit olej u vozů se sedmistupňovou převodovkou DSG (s interním kódem DQ200). Svolávací akce se na celém světě týká celkem 1,6 milionu automobilů.

Automobilka zjistila, že kvůli použitému syntetickému oleji může dojít ke zkratu. Tento problém může nastat především v horkém a vlhkém podnebí při jízdě v pomalé koloně s častým rozjížděním. Problém má vyřešit výměna syntetického oleje za olej minerální.

Svolávací akce je dobrovolná, majitelé aut s danou převodovkou o ní budou odpovídajícím způsobem informováni. Už dříve byly kvůli stejnému problému svolávány vozy v Austrálii a ve vybraných asijských zemích.

Volkswagen touto svolávací akcí navazuje na dřívější problémy v Číně, kdy byl německý výrobce dokonce kritizován v místní televizi. Tamější zákazníci si stěžovali na abnormální hlučnost převodovky DSG, vadily jim i nadměrné vibrace nebo ztráta výkonu auta. Tehdy Volkswagen na problém reagoval prodlouženým záruky na DSG a úpravou softwaru převodovky.

Vedle toho bude Volkswagen svolávat SUV Tiguan. U něj kvůli vadné pojistce hrozí selhání jednoho ze dvou okruhů světel. Automobilka dodává, že část světel nadále zůstává svítit, řidič je o závadě informován kontrolkou na přístrojové desce.

Celkem bude do servisů svoláno na 800.000 Tiguanů. Jedná se o vozy vyrobené od začátku roku 2008 do poloviny roku 2011. Výměna pojistky za novou má trvat pár minut.

Třetí svolávací akce se týká pick-upu Amarok. U zhruba 239.000 aut může dojít k úniku paliva.

David Bureš
Diskuze (126)
18. 11. 2013 12:47
Re: Není svolávačka jako svolávačka
Přestaň plácat a přečti si, čeho se ty svolávačky týkají a jaký mohou mít neřešeny následek. Třeba u tvý Kie.
Bezpečnsotní pásy, řízení, brzdy. Opět je to o bezpečnosti furt a jen. :-!
Nebo tolik opěvovaná Toyota, nefunkční řízení, klakson, zavěšení, požár...

Takže co zde píšeš je opět tvé plkání a absolutně nevíš, co a proč se řeší.

Ale jestli máš aspoň nějaký zbytek charakteru, klidně sem napiš svolávačku, která (dle tebe) řeší něco jiného u těch jiných značek. Blbě pindat bez důkazů, umí každej a ty obzvlášť.
18. 11. 2013 08:05
Re: Víkend
To co píše Odan je taky známý fakt. Ty motory trpěly na zadřený vačky. To že tobě se nezadřel znamená, že jsi s ním jezdil dlouhý štreky kdy motor byl v otáčkách a nenechal si to auto nikdy dlouho zejména studený rachtat na volnoběh. To ale neznamená, že ten motor byl konstrukčně v pořádku.
18. 11. 2013 08:01
Re: Víkend
Tak mi nějak racionálně vysvětli proč to pustili do série?
Avatar - Katikakus
17. 11. 2013 19:00
Re: Není svolávačka jako svolávačka
Placas samozrejme nesmysly, jako vzdycky. Takhle to mozna funguje u VW, u jinych znacek to co pises neni pravda.
17. 11. 2013 18:25
Re: Spolehlivost VW
Na druhou stranu máme dále několik Avensisů a ty jsou bez problémů, taktéž služební. Auto takové kvality jako má mít údajně VW by mělo vydržet i 3 roky ve firmě. Jak jsem psal, nájezd zase není až tak velký.