Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen Užitkové vozy na Caravan Salon 2012

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Na Caravan Salonu 2012 v Düsseldorfu představila divize Volkswagen Užitkové vozy svou nabídku campingových vozů v čele s novým vydání modelu California.

Na stánku Volkswagen Užitkové vozy se během Caravan Salonu 2012 pořádaného v Düsseldorfu od 25. srpna do 2. září představují campingové modely od Caddy Maxi Tramper přes Californii až po pick-up Amarok, který je vhodný pro milovníky outdoorových aktivit.

Hlavní hvězdou stánku, na níž je směřována pozornost návštěvníků, je Volkswagen California Edition v bílém laku karoserie, který doplňuje matně černá střecha a černá barva je použita i na B-sloupky, kliky dveří a pruhy na bocích vozu. K dalším úpravám exteriéru patří zatmavená boční okna, tmavé kryty zadních svítilen a litá kola Cascavel.

V interiéru vyniká individualita provedení Edition především u Californie s vyšší výbavou Comfortline, kdy je veškerý nábytek, sporák, dřez a úložné prostory v bílé barvě. Stejně jako standardní verze Californie i Edition nabídne široké možnosti rozšíření výbavy interiéru a exteriéru.

Volkswagen California Edition bude možné objednávat kromě bílého laku i v červené Salsa a stříbrné Reflex.

Paleta pohonných jednotek pro Californii Edition zahrnuje dva zážehové motory 2,0 TSI s výkony 110 kW (150 k) a 150 kW (204 k). Pro zájemce o vznětové agregáty jsou k dispozici dvoulitrové turbodiesely s výkony 75 kW (102 k), 103 kW (140 k) a 132 kW (180 k).

S výjimkou základního benzinového a vznětového motoru lze všechny pohonné jednotky kombinovat s pohonem všech kol 4Motion a sedmistupňovou převodovkou DSG. K dispozici je rovněž 2,0 TDI BlueMotion s výkonem 84 kW (115 k).

Za vznikem nového provedení California Edition stojí mimo jiné i stále se zvyšující popularita tohoto modelu u zákazníků. Od ledna do července letošního roku dodal Volkswagen zákazníkům celkem 4690 Californií Beach a Comfortline. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku se jedná o nárůst o 24 %.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
9. 9. 2013 09:41
foto
Kdo probuh delal ty fotky?