Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volkswagen začal nabízet operativní leasing pro soukromníky

Ondřej Chamilla
Diskuze (5)
Automobilka Volkswagen rovněž zařadila do nabídky operativní leasing pro soukromé osoby. Jedná se však pouze o první pokus, který platí do konce roku a platí jenom model Golf Sportsvan.

Operativní leasing pro soukromníky se začíná rozmáhat i u nás. Podstatou je skutečnost, že auto vlastně není vaše, ale platíte jen měsíční poplatek za jeho provoz. Tím odpadá mnoho nepříjemností souvisejících s vlastnictvím vozu, jako je ztráta hodnoty či některé náklady na provoz. Volkswagen nyní připravil ve spolupráci s Volkswagen Finance od ŠkoFINu právě tento druh operativního leasingu, zatím na zkoušku jen do konce roku a s jedním modelem – Volkswagenem Golf Sportsvan 1.2 TSI 63 kW Comfortline. Podle počtu takto financovaných vozů se dál značka rozhodne, jestli je na našem trhu pro podobný produkt potenciál.

Pokud bude délka operativního leasingu 24 měsíců a auto ročně najede maximálně 20.000 km, zaplatí zákazník za Sportsvan 7.777 Kč měsíčně včetně DPH. Přitom se jedná o službu „all incusive“, nad rámec zákazník platí jen palivo. Služba tedy zahrnuje kompletní služby včetně povinného ručení, havarijního pojištění s 5% spoluúčastí (nebo 1% spoluúčastí při navýšení splátky), připojištění okenních skel, servisu, sady zimních kol včetně přezutí vozu, jakož i pojištění ŠkoFIN Asistent.

Sériová výbava Golfu Sportsvan Comfortline pak zahrnuje mimo jiné sedm airbagů, systém start-stop, elektronickým závěrem diferenciálu XDS, automatickou klimatizaci climatronic, autorádio Composition colour s 5“ barevným dotykovým displejem a přehrávačem CD/MP3, palubní počítač, tempomat, 15“ kola „Lyon“ z lehké slitiny, komfortní sedadla vpředu, kůží obšitý volant s hlavicí řadicí páky a madlem ruční brzdy. Nechybí ani loketní opěrka.

Podobnou službu operativního leasingu pro soukromníky nabízí na českém trhu již vícero značek. Nejvíce je vidět domácí Škoda, která má v nabídce služby Bez starostí hned šest modelů, od Citigo přes Yeti až po Octavii combi. Navíc se můžete rozhodnout mezi kompletní péčí o vůz, která je zdarma, a levnějším financováním bez nákladů na servis. Další automobilkou nabízející tyto služby je BMW s jejím BMW Financial Services. Kupříkladu model 116i při smlouvě na celých 48 měsíců můžete mít za 9.999 Kč měsíčně včetně všech náležitostí kolem jako je povinné ručení, havarijní pojištění či servisní balíček BMW Service Inclusive.

Službu podobnou operativnímu leasingu nabízí i Kia s financováním Kia Select. Musíte sice zaplatit akontaci, dále však již splácíte nízké měsíční splátky a máte garantovanou zůstatkovou hodnotu vozu. Operativní leasing pro soukromé osoby pak nabízejí i některé leasingové společnosti. Předpokládá se, že stejně jako Volkswagen budou tento způsob financování brzy nabízet také další automobilky.

Ondřej Chamilla
Diskuze (5)
5. 9. 2014 18:26
Re: Nápad dobrej
Vždyť auto je spotřebka a když člověk platí jen nájem a benzín, tak je to nejlepší, co může být. Starat se o servis, zimáky, pojištění atd......
Navíc, kdo ví, jestli nebude za dva roky potřebovat MPV, nebo SUV když si teď vezme menší auto a známe ty ose*y s prodejem auta.

Problém je v tom, že v tomhle u nás není konkurence. V Německu to funguje skvěle a lidi tam mají třeba i 3 auta v rodině na operák (já vím, jiná životní úroveň), ale je tam vidět, že to funguje. Zatím bohužel nabídky operáku pro soukromé osoby fungují jak je na našem specifickém trhu běžné. Když není nikdo, kdo by to nabídl výhodněji, tak proč na tom nevydělat co nejvíc......

Btw. Partners a podobný to jedou na živnosťák, takže tam jsou ty ceny jiný, navíc co jsem koukal, tak mají koncernovou flotilu, tudíž asi smlouva s nějakým dealerem a leasingovkou - čím víc kusů bereš, tím lepší cenu dostaneš.
Avatar - cri-cri
5. 9. 2014 14:46
Re: Nápad dobrej
To ja si zas nemyslím že operák je jen pro lidi "co mentálně zvládnou auto platit jako službu, bez nutnosti ho vlastnit" Myslím kdyby snížili ceny na polovinu (a to jde, víc muj starý cenik na škodovky kde to fabka TSI byla od 2300 Kč) a správně by dokazali vysvětlit lidem vyhody a nevýhody pak pro mnohé lidi (třeba co střídají auta co 3 roky) operák bude to pravé ořechové. Však je to jen auto >:D a to jsem velký fanoušek auto .

Sám bych to mentálně naprosto v pohodě zvládal auto platit jako službu, bez nutnosti ho vlastnit, ale třeba zrovna byt bych rozhodně radši vlastnil a platil hypo než pronájem :-)
Avatar - Swordfish76
5. 9. 2014 14:00
Re: Nápad dobrej
Nápad sice dobrej, problém je ale v tom, že jak Škoda tak VW nabízí velmi omezený rozsah modelů, jeden motor, ten základní, jednu výbavu bez možnosti individualizace a za nekřesťanské peníze. Ještě bude nějakou dobu trvat než konkurence zesílí a trochu tu ceny zrazí na úroveň, kdy významnější část lidí bude zvažovat operák namísto leasingu. I tak je to produkt jen pro lidi, co mentálně zvládnou auto platit jako službu, bez nutnosti ho vlastnit, třeba jako pronájem bytu.
Avatar - cri-cri
5. 9. 2014 13:27
Re: Nápad dobrej
taky se mi liby operák, ale cena je hoodně přestřelená a dělají z nás jen vychodnáckou dojnou krávu. Před několika mesíci když začínala s operákem škoda jsem napsal ceník co mám co se dava "pojistovakum" partners, a uplně obyčejný pojistovák na ŽL má defakto poloviční cenu než ofic co nabízela škoda.
5. 9. 2014 12:40
Nápad dobrej
cena taky, ale ten nejzákladnější motor.....tím to trochu pohřbili.
Operák má budoucnost, ale bude se to muset rozjet a hlavně aby tu v něm byla pořádná konkurence.