Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Volvo XC60 na dalších fotkách. Odhalují masku chladiče a zadní světlo

Jan Mička
Diskuze (7)
Volvo nás už potřetí napíná snímky nové generace modelu XC60. Do premiéry vozu moc času nezbývá, proběhne už zanedlouho v Ženevě.

SUV XC60 je stěžejním modelem automobilky Volvo, a není proto divu, že nás chtějí Švédové na jeho představení pořádně nalákat. Postupné odhalování vybraných detailů karoserie, které začalo prostým pootevřením garáže, probíhá už od konce minulého týdne, přičemž v současné době už máme k dispozici také detail světlometu se symbolem Thorova kladiva a hlavní linky zatím zahalené karoserie. Indicií je to dost na to, abychom si mohli odvodit velkou podobnost s větším sourozencem XC90, avšak nepředbíhejme.

Zatím poslední „únik“ odhaluje vertikálně umístěný zadní světlomet a charakteristickou masku chladiče se svislými lamelami a kamerou integrovanou v logu automobilky. Zejména u svítilen se ale ve srovnání s XC90 dočkáme novinky v podobě vodorovné diodové linky přecházející až na víko zavazadelníku, že se ale jedná o volvo, poznáte na sto honů. Ostatně už noční jízda za současnou XC90 je pro mnohé zážitek, a to nemluvím o sedanu S90, jehož zadní lampy jsou doslova obří.

Nová generace Volva XC60 si odbude světovou premiéru na blížícím se autosalonu v Ženevě a my budeme samozřejmě u toho, jenže zatímco i tam se na něj budeme moci pouze dívat, existují lidé, kteří s ním již v rámci tréninku jezdili. První dojmy? Bomba! Jde v podstatě o XC90 v menším balení, což znamená menší hmotnost, agilnější chování a snad i lepší dynamiku, protože v nabídce najdeme tytéž dvoulitrové motory, jaké mají vozy dosud postavené na platformě SPA. Zejména verze T8 Twin Engine by mohla mít grády! Prodej na českém trhu by mohl být zahájen ještě před koncem letošního roku.

Jan Mička
Diskuze (7)
Avatar - Barry Lyndon
28. 2. 2017 12:17
Re: kýč jak bič
Toto působí jako když někdo o Vánocích orámuje psí boudu světelným řetězem, možná ještě hůř, ta bouda je alespoň vtipná.
Současná světelná technika dává designerům takřka neomezené možnosti - pro některé bohužel...
28. 2. 2017 11:27
Re: kýč jak bič
Cokoliv, ale jestli něco Volva nejsou, tak kýčovité. Plastová mřížka je pochromovaná a LED působí velmi vyspěle.
28. 2. 2017 06:00
Re: kýč jak bič

... V Praze jsou tyto baterky běžnou věcí. Některé vinohradské rodiny mají i
dvě až tři. O tom se vám tady v zaostalém Tanvaldě ani nesní. Ale já to tu rozsvítím! Nebudu již juristou!
Avatar - Barry Lyndon
27. 2. 2017 21:27
kýč jak bič
stříbrné plasty a jako vánoční zdobení led pásky... Ten pokrok, kde se to zastaví :no:
Avatar - _Karel_
27. 2. 2017 20:18
Re: Příště víčko
To jsem nevěděl. Ale já myslel spíš způsobem představování. ;-)