Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Beetle Cabriolet na nových fotografiích

David Bureš
Diskuze (12)
Brouk s plátěnou skládací střechou už zná své německé ceny.

Volkswagen začal na vybraných trzích prodávat novou generaci Beetle Cabriolet. Otevřeného Brouka už mohou objednávat například němečtí zákazníci.

Aktuálně jsou v nabídce čtyři motory – dva zážehové a dva vznětové. Z benzinových je to 1,2 TSI o výkonu 77 kW a 1,4 TSI o výkonu 118 kW. Ty jsou kombinované se šestistupňovým manuálem, nebo se sedmistupňovým dvouspojkovým DSG. Dvanáctistovka je dostupná i v úspornější verzi BlueMotion Technology.

Později nabídku rozšíří ještě zážehové 2,0 TSI s výkonem 147 kW.

Z turbodieselů je nabízen 1,6 TDI (77 kW) a 2,0 TDI (103 kW). Šestnáctistovka je k dispozici i ve variantě BlueMotion Technology a spolupracuje s pětistupňovým manuálem, nebo se sedmistupňovým DSG, pro dvoulitr jsou manuální převodovka i DSG šestistupňové.

Německé ceny Beetlu Cabriolet začínají na částce 21.350 eur (v přepočtu 542 tisíc korun) za benzinové 1,2 TSI. Nejlevnější ze vznětových agregátů je 1,6 TDI za 23.800 eur (cca 605.000 Kč). Oproti uzavřenému Beetlu jsou tyto varianty v Německu o 4.200 eur dražší, tedy asi o 107 tisíc korun.

S elektro-hydraulicky ovládanou střechou otevřeného Beetlu lze manipulovat i za jízdy, a to až do rychlosti 50 km/h. Ke složení za zadní sedadla nebo naopak rozložení nad interiérem potřebuje méně než 10 sekund.

Volkswagen představuje Beetle Cabriolet jako plně čtyřmístný automobil s plátěnou skládací střechou. Kromě prostoru pro čtveřici cestujících nabídne novinka i zavazadelník o základním objemu 225 litrů, který je možné při natažené střeše zvětšit sklopením symetricky děleného zadního sedadla.

David Bureš
Diskuze (12)
11. 11. 2012 19:12
Re: Hrůza ...
Obávám se, že nová generace nebude, bohužel... Minimálne ne v dohledné době...
11. 11. 2012 19:09
Re: Hrůza ...
Tvůj názor... Pravda je, že škodovka získala za design Roomstera celkem prestižní cenu Red Dot Award, což sice neznamená, že by se Ti měl líbit, ale z hlediska designu to asi špatné nebude... Za sebe musím říct, že mě Roomster šokoval, protože svou odvahou zcela vybočil z konzervativního pojetí škodovek. Tak jsem si ho koupil... Oční vyšetření absolvuji pravidelně, na vlastní náklady... ;-)
Avatar - twistedTSD
11. 11. 2012 19:02
Re: Hrůza ...
Počet dveří bych snad přežil, ale přes naprosto odporné tvarování zádě (a nijak oslnivou příď) už se nepřenesu. A pokud je pravda, co jsem četl o jízdních vlastnostech, tak bude výkon motoru druhořadým problémem...Co se Roomsteru týče, pamatuji Ingenlathovy rozumy v tom smyslu, že chtěl spojit půl auta rodinného a půl sportovního. Výsledek holt vypadá, jako když do Fabie zezadu vysokou rychlostí narazí dodávka. Myslím, že i do prodejů se to promítlo, a nová generace bude určitě o něčem jiném.
Avatar - GM.rja
11. 11. 2012 18:11
Re: Hrůza ...
Tak na Velosteru mě odrazuje motor - dát do takového auta stokilovatový motor je na nakopání někomu do hader :no: To, že má na každé straně jiný počet dveří, by mi nevadilo, protože je nevidím současně, narozdíl od Roomsteru, u kterého si doteď ve škodovce nevšimli, že designérovi "ujela" tužka při kreslení linie bočních oken - to není na nakopání, to je na zabití, pomalu a hóóódně bolestivě, dokonce bych řekl, že by se za to měli každý den veřejně omlouvat a majitelům proplatit oční vyšetření :no: :no: :no:
Avatar - miromen
11. 11. 2012 17:38
Re: Úžasnej...
jj novy Brouk se designově opravdu povedl. :yes: