Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Design Vision GTI Concept: Supersportovní sen na nových fotkách

Michal Fokt
Diskuze (4)
VW nám nejdůležitější studii Design Vision GTI Concept pro GTI Meeting Wörthersee dávkoval pěkně postupně. Nyní ale už máme vše potřebné - novou sadu fotek i video.

Představte si, že by se ze sedmičkové generace Volkswagenu Golf stala podobná ikona, jakou je třeba Mini nebo Fiat 500. Na bázi designu výchozího hatchbacku by vznikaly karosářské variace, náležící do různých automobilových tříd a jedním z požadavků by byl také subsupersport - auto s maximálně emotivním vzhledem a výkony na dohled od těch, obvyklých v kategorii superaut, prostě auto ve stylu například Alfy 4C. ...ovšem v souladu s wolfsburskou produktovou i designérskou filozofií.

Vypadal by nejspíš tak, jako na GTI Treffen Wörthersee představená studie Design Vision GTI Concept. Tu nám VW dávkoval pěkně postupně - nejprve přišlo oznámení, že se chystá velmi speciální projekt, pak to několik dní vypadalo, že se na něj nějak pozapomnělo, tím spíš, že se vyrojily novinky od Škodovky a Seatu, ale příznivci Koncernu se nakonec dočkali, byť dostali místo fotografií počítačové rendery, které, ačkoli ukázaly vše potřebné, působily trošku umělým dojmem.

Nyní ale přibyly i živé snímky a můžeme si tak o velmi efektně pojaté variaci na Golf udělat komplexní obrázek a to tím spíš, že nám automobilka naservírovala také efektní video. Jak už bylo řečeno v předchozím článku, studie je o 71 mm širší, o 57 mm nižší a o 15 mm kratší než výchozí Golf GTI a pod kapotu se povedlo nacpat motor V6 3,0 l se dvěma turby, vyladěný na výkon 503 k a disponující točivým momentem 560 N.m, takže za asistence dvouspojky tohle Super GTI s pohonem všech kol zvládne stovku za 3,9 s a jede rychlostí až 299 km/h.

Michal Fokt
Diskuze (4)
11. 5. 2013 04:57
Au.
Moje oci. A to mi VW design casto konvenuje...
Avatar - WalterWhite
10. 5. 2013 15:13
Facelift
Facelift za 5 minút ... ide hokej a ešte sa mám tváriť že pracujem :) ? [odkaz]
10. 5. 2013 13:18
Pecička
Pěkný bobeček na blbnutí. >:D Passati, by asi nestíhali. >:-[]
Avatar - SCHROJF
10. 5. 2013 12:45
KARA SNOV
Tak ten sa fakt vydaril,a ten interier!!! :yes: Trosku mi pripomina hviezdu Worthersee 2007: VW Golf GTI W12 650 concept [odkaz]