Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Golf Cabrio R Concept: Rychlý a otevřený

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
Volkswagen nepřivezl k jezeru Wörthersee jen výroční edici Golfu GTI, ale také koncept kabrioletu s písmenem R.

Otevřenou verzi šestkového Golfu jsme mohli vidět poprvé v Ženevě, jedná se tedy stále o horkou novinku. Verze R je ovšem i pěkně ostrá, aby ne, jedno písmeno navíc totiž říká, kdo se na jejím vývoji podílel. Ano, designéři a inženýři z Volkswagen R GmbH...

Dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec dává 199 kW, tedy rovných 270 k a auto díky němu jede až 250 km/h, přičemž na stovku sprintuje během 6 s. Točivý moment 250 Nm je k dispozici již od 2500 min-1.

Podvozek byl snížen o 25 mm. Průměr předních brzdových kotoučů neudává automobilka v obvyklých jednotkách, nýbrž v palcích (17“). Pochopitelně nepostrádají vnitřní chlazení, třmeny s emblémem R jsou lakovány modrou barvou a decelerace i z vysokých rychlostí pro ně určitě nebude problémem. Golf Cabriolet R jezdí na devatenáctipalcových kolech Talladega s 235 mm širokými pneumatikami.

Interiér je také laděn sportovně, jak jinak? Dominuje mu kombinace modré karbonové kůže (svým vzhledem imituje strukturu uhlíkových vláken) a šedé umělé Nappa. Zadní část anatomických předních sedadel je v pianovém laku, nechybí ani další karbonové doplňky a hliník na prazích dveří.

Volkswagen ukázal na prestižní přehlídce i další dva koncepty R, tentokrát se jednalo o hatchbacky ve stříbrné a modré barvě. Představil na nich, jakým způsobem je schopen uspokojit náročné zákazníky, kteří si potrpí na efektní vzhled svých vozů. Zda se alespoň některé prvky nakonec objeví v nabídce továrního příslušenství, však není známo. Rovněž osud kabrioletu R je v tuto chvíli nejasný. Zájemce by jistě našel, o tom není pochyb.

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
3. 6. 2011 14:25
LED-ky
Prečo tie automobilky nevedia tie predné LED-ky zakomponovať do toho dizajnu normálne? Vyzerá to všade u každého výrobcu ako tuzing z Tesca. Výnimkou sú len autá od automobiliek Audi a Opel. Od tých by sa mohli iný aspoň trocha priučiť a inšpirovať. Inak sú ešte pekné aj na KIA Sportage. Ale to je tak asi všetko. Samozrejme treba pochváliť kruhové svetlá u BMW. To je stále neprekonané... :-)
Avatar - Guttalax
3. 6. 2011 13:31
hm
;-) Krásné,pěkné,úžasné. To se bude krást jedna radost :yes:
3. 6. 2011 10:36
Re: design
I kdyz me design Volkswagenu vetsinou moc neoslovuje (ale nevadi mi), musim uznat, ze tohle je nadherne auto. Fakt se povedlo.
Avatar - kari.laz
3. 6. 2011 09:44
yes
Golf cabrio je konečně zase jeden kousek s klasickou plátěnou střechou. Jsem rád, že se na to nezanevřelo :yes:
3. 6. 2011 09:00
Obrázek u nadpisu...
Vidíte také v tom profilu vozu jistou podobnost s Astrou G?