Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Golf dostane přístup na internet a příplatkový paket R-Line

Aleš Dragoun
Diskuze (32)
Sedmičkový Golf má za sebou zhruba rok života a nabídka jeho příplatkové výbavy se neustále rozšiřuje. Zákazníci mohou zvolit dokonce internetové připojení a sportovní balíček R-Line.

Internetové připojení Car-Net už známe z Golfů GTI a GTD. Nabízí online služby včetně Google Earth a Google Street View. Umí zobrazovat i dopravní informace v reálném čase. Ty umožňují vypočítat aktuální alternativní trasy, pokud se zrovna někde vytvoří zácpa, případně kolona kvůli havárii, ale i jiné překážky v dopravě. Zmíněné aplikace virtuálního giganta pak zlepší řidičovu vizuální orientaci v neznámých místech, byť „nevidí“ pochopitelně úplně všude. Přesto jsou mapa (Earth) i panoramatický pohled (Street View) užitečnými pomocníky, které využívají nejen řidiči, ale i běžní uživatelé internetu doma. Car-Net zvládne i online vyhledávání zájmových bodů, které cestu dále usnadní. Pro Českou republiku zatím není k dispozici.

Sportovní balíček R-Line obsahuje hlavní novinku: progresivní posilovač řízení. Ten měl premiéru také v GTI, do běžnějších verzí se dostává až nyní. Zatímco volant se standardním posilovačem má mezi krajními polohami 2,75 otáčky, progresivní verze jen 2,1, je tedy přímější. Tento účinek se pochopitelně projeví hlavně při parkování a manévrování na omezeném prostoru, ale jízdu po okreskách si také více užijete. Pokud nebudou příliš rozbité, což ty české bohužel jsou. Proč? Inu, protože součástí R-Line je i snížení podvozku o 15 mm. Pětašedesátiprocentní zatmavení zadních bočních oken včetně toho ve víku zavazadelníku se také jistě v praxi uplatní.

Sportovní paket je k mání rovněž na našem trhu, navíc s více než polovičním akčním zvýhodněním. Progresivní posilovač v něm ale v tuto chvíli bohužel nenajdete. K výbavě Comfortline stojí zatmavení skel 8.600 korun, aerodynamické doplňky 28.300 Kč a úpravy interiéru pak 35.100 korun. Místo 72 tisíc však zájemce zaplatí pouze 34.900 Kč. K vyššímu stupni Highline stojí sportovnější vnitřek 27.900 korun a spoilery 22.300, tmavá okna s absorpcí světla pak přijdou na stejnou částku jako u nižší linie. To dává dohromady sumu 58.800 Kč, ale klient zaplatí ve skutečnosti navíc jen 28,9 tisíce korun.

Aleš Dragoun
Diskuze (32)
Avatar - white label
18. 10. 2013 16:41
Re: To jsou mi novinky...
OK, díky.
18. 10. 2013 15:45
Re: To jsou mi novinky...
OK, beru zpět, doplnil jsem, ať je to jasnější :-)
18. 10. 2013 08:37
Re: Auto má byť auto
na to si musime uz zvyknut... o par rokov uz to bude samozrejmost
18. 10. 2013 07:55
Auto má byť auto
Zatiaľ sa postupne pomaly mení na hrču elektroniky na kolesách...
Avatar - JDM
18. 10. 2013 01:01
Re: To jsou mi novinky...
nerezivé pedály?? >:D , nástupní lišty s ALU vzhledem? >:D