Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

VW Group přestane vyrábět více než 40 modelů

redakce AUTO.CZ
Diskuze (15)
Německý koncern musí šetřit, a tak se zaměří jen na ziskové modely. Málo úspěšné vozy skončí.

Německý automobilový koncern Volkswagen přestane v příštích letech vyrábět více než 40 modelů automobilů. S odvoláním na nejmenované zdroje to napsal německý list Handelsblatt. Stane se tak v rámci nové strategie, kterou firma představila ve čtvrtek. Volkswagen, jehož součástí je i mladoboleslavská automobilka Škoda, vyrábí v současnosti celkem asi 340 modelů.

Strategie se zaměřuje na budoucí rozvoj skupiny po překonání dopadů loňského skandálu kolem měření emisí. Největší evropská automobilka ve čtvrtek oznámila, že do roku 2025 investuje desítky miliard eur do elektrických vozů, služeb alternativní taxislužby a automatického řízení.

Handelsblatt s odkazem na své zdroje napsal, že součástí strategie bude rovněž ukončení výroby více než 40 modelů aut. V tuto chvíli není jasné, které to budou. V minulosti se ale spekulovalo například o konci Volkswagenu Beetle, který není tak prodávaný, jak výrobce doufal. Jiné chystané modely navíc vůbec nevzniknou, třeba VW Golf R 400. Sám Volkswagen naopak počítá s rozšířením nabídky o prodloužený Tiguan nebo crossover vycházející z konceptu CrossBlue.

Podle mluvčího automobilky se ale o počtu modelů, které se přestanou vyrábět, ještě nerozhodlo.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (15)
Avatar - Barrichello
20. 6. 2016 12:56
Každej chvilku tahá pilku
VW to se svojí arogantní nabubřelostí, kdy si myslelo že jim vše projde přehnalo no tak at šetří a prodávaj značky >:D >:D
Avatar - twistedTSD
20. 6. 2016 11:27
Strategie
Upřímně, že by mě strategie 2025 naplnila nadšeným očekáváním zářné budoucnosti koncernu, to říct nemohu. Je jasné, že se snaží očistit si jméno poté, co získali nálepku zkostnatělého environmentálního vraha, ale nejsem si jistý, zda je dobrým řešením házet sebou ode zdi ke zdi. Aneb autonomní elektrické alternativní taxi není úplně tím, co od VW očekávám.
Avatar - Hammunasakra
20. 6. 2016 10:04
Re: Kdybyste četli
Tak jo :-)
Avatar - Hammunasakra
20. 6. 2016 09:51
Re: Kdybyste četli
Dík toho :yes: si vážim = to se mi moc často nestává >:D

A proč tady lítaj :no: fakt těžko říct = nejspíš to nevědi ani ty mínusovači :-)

Něco za něco = už ho :yes: tam máš >:-[]
Avatar - Hammunasakra
20. 6. 2016 09:43
Re: Kdybyste četli
Nejde o motory ale modely = viz muj odkaz 09:05