Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výroba Mini v Holandsku začne již v létě

Jan Mička
Diskuze (1)
BMW Group oznámilo posílení výrobních kapacit modelů Mini. Výroba v holandském Bornu se rozběhne již v létě.

Jak jsme uvedli již dříve, výroba vozů Mini bude nově probíhat v závodě Nedcar v holandském městě Born. Ze zdejší výrobní linky již v minulosti sjíždělo Mitsubishi Colt, v roce 2012 však japonská automobilka prostory prodala společnosti VDL Groep za symbolické 1 euro. BMW uvádí, že hlavní rodiště Mini stále zůstane v Oxfordu a holandské řešení jde ruku v ruce s růstovou strategií značky. Od roku 2016 chce totiž Mini produkovat 2 miliony vozů ročně.

Na výrobě v holandském závodě se bude podílet 1.500 pracovníků a společnost věří, že ještě v letošním roce vyrobí více než 10.000 vozidel. Zaměstnanci NDV Nedcar v současnosti procházejí školením v Lipsku, Oxfordu a Regensburgu, kde se podle dostupných informací připravují na produkci Mini v pětidveřovém provedení.

V souvislosti se startem výroby vozů Mini v holandském Bornu se hovoří o ukončení výroby modelu Paceman a Countryman v rakouském závodě společnosti Magna Steyr. S BMW se zde však nekončí – v plánu je totiž výroba prozatím blíže nespecifikovaného modelu.

Jan Mička
Diskuze (1)
18. 2. 2014 20:37
Chyby
Skoro v každém 3. - 4. článku máte nějaké chyby - Mini nikdy nebude vyrábět 2 miliony vozidel ročně. Mělo tam být společně s BMW, předpokládám.... :no: