Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Wolfgang Bernhard míří do čela Chrysleru

Dan Vořechovský
Diskuze (0)
Bývalý šéf značky Volkswagen Wolfgang Bernhard usedne v blízké budoucnosti do čela automobilky Chrysler. Výkonným ředitelem zůstane i nadále Tom LaSorda.

Bývalý provozní ředitel americké automobilky Chrysler Wolfgang Bernhard se po dokončení prodeje Chrysleru stane předsedou správní rady automobilové divize nově vzniklého holdingu Chrysler Holding LLC. Oznámil to deník Wall Street Journal. Wolfgang Bernhard v současné době působí jako poradce nového majitele Chrysleru, kterým se letos na jaře stala finanční skupina Cerberus Capital Management.

Podle informací newyorského deníku vzniknou u Chrysleru tři správní rady: dvě pro řízení automobilové a finanční divize a jedna pro řízení nového mateřského holdingu Chrysler Holding. Generálním ředitelem automobilové divize zůstane i nadále současný šéf Tom LaSorda, který už kdysi pod Bernhardem v Chrysleru pracoval.

Wolfgang Bernhard má za sebou ve svých 47 letech bohatou kariéru. Od začátku 90. let minulého století působil na různých manažerských pozicích v automobilce Mercedes-Benz a v roce 1999 se stal šéfem společnosti Mercedes-AMG. V roce 2000 se stal zastupujícím členem představenstva koncernu DaimlerChrysler a provozním ředitelem automobilky Chrysler, přičemž se rovněž podílel na vývoji nových koncernových produktů. V letech 2002 až 2004 byl řádným členem představenstva koncernu DaimlerChrysler. Od února 2005 pak Bernhard po odchodu z koncernu DaimlerChrysler působil jako člen představenstva koncernu Volkswagen a v květnu téhož roku se stal předsedou představenstva značky Volkswagen. Od ledna letošního roku působí jako poradce finanční skupiny Cerberus Capital Management.

Dan Vořechovský
Diskuze (0)