Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Yamaha Tricity 125 se třemi koly je stvořena pro město

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Yamaha v rámci své rodiny skútrů, které spojuje označení Urban Mobility, nabízí i atraktivní tříkolky, které jsou ideální pro jízdu městskou džunglí. Menší z nich se jmenuje Tricity 125.

Yamaha v současnosti doslova ohromuje svět svým tříkolovým motocyklem Niken, ale průkopníkem jízdy na třech kolech je u japonské značky skútr Tricity 125. Ten měl jako koncept premiéru na veletrhu EICMA koncem roku 2013 a následně zamířil i do sériové výroby.

V současnosti patří model Tricity 125 k pilířům v nabídce městských skútrů své značky a vedle provedení podvozku se systémem zavěšení předních kol, pracujícím na koncepci zdvojených vidlic a pojmenovaném Leaning Multi Wheel, přitahuje pozornost i díky svému atraktivnímu designu.

Srdcem tohoto tříkolového skútru je kapalinou chlazený čtyřtaktní jednoválec o objemu 125 cm3 s nejvyšším výkonem 9 kW (12,2 k) při 7500 min-1 a točivým momentem 11,7 N.m.

Kontakt s vozovkou zajišťují vpředu kola s pneumatikami o rozměru 90/80-14, zatímco vzadu je použita pneumatika o rozměru 130/70-13. Standardem je systém ABS, spolupracující se systémem UBS, zajišťujícím vyvážené rozložení brzdného účinku mezi přední a zadní brzdy.

Široké a ploché nášlapy a dlouhé dvojité sedlo přináší uvolněnou ergonomii. Toto uspořádání u modelu Tricity umožňuje pohodlnou jízdní pozici a umožňuje rovněž rychlé a snadné nastupování i vystupování. Pod sedlem se nachází velký úložný prostor pro integrální přilbu, vpředu je pak praktický háček.

Yamaha Tricity 125 je 1980 mm dlouhá, 750 mm široká a 1210 mm vysoká. Stroj se sedlem ve výšce 780 mm a palivovou nádrží o objemu 7,2 l má provozní hmotnost 164 kg. Na českém trhu je tento tříkolový skútr nabízen ve třech barevných provedeních za ceny od 109.990 Kč.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)