Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Yamaha UMX je malý čtyřkolový pracant se slabostí pro golf

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Yamaha představuje nové lehké užitkové vozidlo UMX, které má najít uplatnění nejen na golfových hřištích.

Yamaha má v současnosti ve své nabídce vedle poměrně široké palety motocyklů a skútrů i terénní čtyřkolky, golfové vozíky, sněhové skútry, vodní skútry, nafukovací čluny a lodní motory.

V případě golfových vozíků patří Yamaha podobně jako například u motocyklů k jejich předním výrobcům a má vskutku širokou nabídku těchto vozítek od klasických dvoumístných přes čtyř a šestimístná až po užitková. Právě paletu posledně uvedených rozšiřuje japonská značka o nový model.

Yamaha UMX je touto novinkou, což naznačuje i díky svému designu, jímž se přibližuje pracovním terénním čtyřkolkám své značky. Lehké užitkové vozidlo s rozvorem kol 1961 mm, celkovou délkou 3032 mm, šířkou 1253 mm a výškou 1824 mm se stříškou je k dispozici v provedeních se spalovacích motorem nebo elektromotorem.

Model UMX EFI je vybaven zážehovým jednoválcem OHV o objemu 402 cm3 s nejvyšším výkonem 10,63 kW při 3600 min-1, zatímco model UMX AC využívá ke svému pohonu elektromotor o výkonu 5 kW. Obě provedení mají dosahovat nejvyšší rychlosti kolem 31 km/h.

Yamaha uvádí, že UMX si díky své odolné konstrukci a širokým pneumatikám poradí s nejrůznějšími povrchy vozovky a lze se s ním vydat i do středně těžkého terénu, v němž přijde vhod robustní ochranný kryt předních partií. Odolná kapotáž je konstruována tak, aby odolávala opotřebení spojenému s intenzivním používáním.

Prostorná hliníková korba s délkou 1046 mm, šířkou 1166 mm a hloubkou 302 mm je ideální pro přepravu nejrůznějších potřeb a nářadí. Nosnost benzinové i elektrické verze modelu UMX má být 362,8 kg.

V přídi umístěný úložný box s objemem 29 litrů využitelného prostoru disponuje mechanismem jednodotykového otevírání - a díky konstrukci utěsněné před povětrnostními vlivy se hodí k přepravě elektrického nářadí nebo osobních věcí.

Vozidlo Yamaha UMX bude dostupné u prodejců značky Yamaha od června roku 2018.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)