Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Z Kvasin se staly Qasiny. Kvůli Škodě Kodiaq

David Bureš
Diskuze (32)
Škodovka přejmenovala další město s odkazem na své nové SUV. Škoda Kodiaq vstoupí do prodeje v únoru 2017.

Škoda Auto tento týden zahájila ve své továrně v Kvasinách sériovou výrobou modelu kodiaq. Na tuto počest na jeden den přejmenovala město Kvasiny na Qasiny. Automobilka tím navázala na dřívější marketingovou akci, při níž se z amerického města Kodiak stal Kodiaq.

Symbolické jednodenní přejmenování Kvasin na Qasiny podpořilo i vedení obce. V rámci akce na některých informačních tabulích přelepilo název městečka v podhůří Orlických hor právě na Qasiny.

„Při zveřejnění jména nového automobilu z Kvasin nás inspirovala starostka města Kodiak na Aljašce, která město nechala při této příležitosti na jeden den přejmenovat na Kodiaq,“ připomíná starostka obce Kvasiny Alice Nováková květnovou marketingovou akci Škodovky.

Škoda Auto je s obcí Kvasiny spojena již dlouhá léta. První vůz původně mladoboleslavské značky odtamtud vyjel v roce 1947, už v meziválečném období ale v Kvasinách působila Jawa. Později se tam produkovaly i známé modely felicia a 110 R. Dnes Škoda v Kvasinách vedle kodiaqu vyrábí též yeti a superb. Z továrny navíc vyjíždí i SUV ateca španělské značky Seat.

V následujících letech navíc závod čekají změny, které odstartovaly právě přípravy na zahájení výroby produkce kodiaqu. Výrobní kapacita kvasinského závodu totiž postupně vzroste na 280.000 vozidel ročně. V návaznosti na start produkce kodiaqu už v „Qasinách“ byla zprovozněna nová svařovna nebo rozšířena logistická plocha a lakovna.

Pro značky koncernu VW Group to není první taková marketingová akce. V roce 2003 bylo sídlo mateřské automobilky Volkswagen ve Wolfsburgu přejmenováno na Golfsburg, a to v rámci tehdejšího zahájení produkce golfu páté generace.

David Bureš
Diskuze (32)
20. 10. 2016 01:01
Re: To auto nesnáším...
To je husty kamo. Cekal sem v centru na tago a prisel ke me cernoch velkej jak panelak a rika mi "cau", tak mu taky reknu "cau" a pak sel pryc a za chvili sel zpatky a uz nic nerek a jen prosel kolem nekam do *. Kam se hrabe Kodiak.
Avatar - chetoos
19. 10. 2016 19:33
Reklama místo auta
Už mě unavuje, že v každém časopise, novinách a webech je všude jen Kodiaq. Rozumím, je to významný počin naší automobilky a opravdu s každým modelem dělá pokrok. Je sice pravda, že novou Fabii a Rapida s tříválcovým motorem neuznávám, protože mi přijde předražená. Tak Kodiaq je vskutku hezké auto a určitě se bude dobře prodávat. Samozřejmě testy typu Kodiaq je nejlepší SUV na trhu a není nic lepšího, jak často píšou Autotip či Svět motorů, které jsou zkrátka na toto stavěné. Tak to dobré auto bude. Osobně bych si ale koupil Atecu od Seatu. Ale už by mohli přestat s tak otravnou propagací...
Avatar - Hombre_71
19. 10. 2016 18:07
To auto nesnáším...
....a to jsem ho "naživo" ještě neviděl ! Jen kvůli té neustálé mediální masáži ;-\
Avatar - Stejsn
19. 10. 2016 17:32
Už z tý kampaně mám
Malou Bolehlav 8-s
19. 10. 2016 14:57
Re: chci vas vy redakcni voslove informovat
poruseni zakona je poruseni zakona blbecku ikdyz tobe je to velice blizke nerkuli vlastni