Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Unikátní záběry z dronu: Auta zpustošená hurikánem mají azyl na závodních oválech

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Hurikán Harvey je již několik dní minulostí, avšak jeho následky se budou sčítat ještě dlouhé měsíce. V Houstonu mnoho lidí přišlo o své automobily, řada z nich je nyní odstavena na závodních oválech.

Video se připravuje ...

Harvey začal jihovýchod Texasu pustošit před třemi týdny, devět let od posledního obdobného řádění přírody v tomto státě. Ničivý hurikán je naštěstí již pryč, ale lid ovlivněný tímto neštěstím čeká další, neméně lehký úkol – s následky katastrofy se musí vypořádat.

Mnoho z nich přišlo o své vozy, ale ruku na srdce, je to jen malinký zlomek celkových škod. Další se totiž ani nemají kam vracet, protože ničivý hurikán semlel jejich vlastní domovy. Připomeňme, že neštěstí si vyžádalo více než 80 lidských životů.

Internetem nyní kolují unikátní a velmi smutné záběry z dronu. Mapují hrstku z půl milionu aut, která ničivý živel zničil, nebo v lepším případě "jen" fatálně poškodil. Texas naštěstí disponuje prostorem, kam všechny tyto vozu alespoň dočasně odklidit.

Úřady se obrátily na dva závodní ovály – již nepoužívanou Texas World Speedway (svého času se tu proháněla jména jako Bruce McLaren či Wayne Taylor) a slavnější Royal Purple Raceway. Právě z tohoto místa pochází záběry z přiloženého videa.

Těžko odhadovat, kolik z těchto aut se ještě někdy vrátí do běžného provozu, pravděpodobně to ale bude jen hrstka z nich. Na závodištích v Houstonu tak vedle sebe ještě nějaký čas bude stát vše od Kie až po Ferrari. Nyní jsou na řadě pojišťovny, které musí škody vyčíslit a určit, co s automobily bude dál.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Avatar - holden2
22. 9. 2017 18:08
vsichni se snazili
auta odvezt z floridy a jen xindlvagn je navazel jak zbesilej ve snaze trhnout pojistku >:-[]
Avatar - removed
22. 9. 2017 14:57
nechci rejpat... ale
edit... zbytečnej koment
Přeju všem postiženejm, aby se co nejrychleji vzpamatovali