Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zafiry v plamenech. Opel případy vyšetřuje

Michal Fokt
Diskuze (20)
Anglické maminky bijí na poplach poté, co jejich rodinné vozy Vauxhall Zafira zachvátily plameny. Automobilka slíbila případ prošetřit.

Britský facebook teď žije aktivitou tamních maminek Sue Freemantleové, Claire Wheatleyové a Jade Hellewellové, které spojily síly, aby si "podaly" automobilku Vauxhall, s jejímž logem se v UK prodávají vozy značky Opel. Dotyčné dámy rozjely na sociální síti kampaň poté, co jejich vozy Opel Zafira druhé generace (2005-2012) lehly popelem.

Podle jejich tvrzení do kabiny pronikl černý kouř přes palubní desku a následně požár pohltil celou kabinu, kde krátce předtím seděly děti, respektive domácí mazlíčci. Skupina má nyní již více než 3000 členů a řada z nich zakladatelky podporuje vlastní, stejně "horkou" zkušeností s německým kompaktním MPV. Ženy podle svých slov neusilují o náhradu škody a jde jim spíše o bezpečnost dalších majitelek a majitelů Zafir a jejich rodin. Proto jsou rozlíceny údajnou neaktivitou zástupců Vauxhallu.

Ten zareagoval až poté, co se kauzy ujala britská média. Mluvčí automobilky řekl, že ačkoli jsou případy s ohledem na počet prodaných vozů skutečně ojedinělé, situace se šetří. Podle výrobce zatím vše nasvědčuje tomu, že některé z případů zavinily neodborné opravy nebo použití neoriginálních náhradních dílů. I přesto Vauxhall vyzývá majitele Zafir, aby navštívily autorizovaný servis, pokud zaznamenají "neobvyklé projevy", související s ventilací a topením. Prohlídka bude provedena zdarma.

Michal Fokt
Diskuze (20)
Avatar - eXp10it
21. 10. 2015 20:27
Re: Opel v plamenech
No takže vyjádření je tady [odkaz] a "Our investigations have found that some fires occurred due to previous repairs being performed improperly, or from the use of non-genuine parts."

Čili parádní šachová partie v podání marketingového oddělení Opelu. Mediálního rozruchu kolem třech hořících žiraf za které můžou nějaké garážové servisy okamžitě využil a zdarma zkontroluje jestli není v ohrožení i vaše zafira. Reklama jak prase + varování pro lidi že mají navštěvovat jenom autorizované servisy....
21. 10. 2015 19:53
Re: Opel v plamenech
Isto ... ale ak vodičovi čosi pod zadkom ... tak ho štatistiky nezaujímajú >:D
21. 10. 2015 19:52
Re: A že to zahořelo až teď...
V práci už dávno zhorela nová Fabia I na diaľnici ... vodič nestiholl zachrániť ani oblek.....jednu som videl zhorenú pri diaľnici ... neviem aká bola vtedy stará ....

Videl som zhorieť ruskú dodávku .... Gazela .... od "čmudenia" po "kompletku" ... požiar sa šíri v prístrojovke rýchlo ... a ak to človek nezahasí okamžite po zastavení ... radšej nech vykladá aspoň náklad .....

Avatar - Uživatel_5340709
21. 10. 2015 19:42
Re: Opel v plamenech
Tak si to shrneme - zatím v plamenech tři auta, to je asi kolik promile ze všech prodaných modelů v UK? Navíc je rok 2015,tj. mohlo to být auto staré 10 let. Co chtějí po 10ti letech zásahů různých servisů a odborníků řešit? ......................... Ale chápu, že když seděly v autě děti, a paní se sloučily na fb a ujaly se toho noviny tak mají velkou vyjednávací sílu. ;-\. Kdyby se udělala statistika vyhořelých aut, určitě by se našla značka a model co hoří o xx procent častěji.
Avatar - white label
21. 10. 2015 19:40
Re: Co
Pokud by to nebyly zrovna případy z Anglie, tak v Bruselu už určitě leží na stole návrh opatření, zakazující Opelu používat jeho "požárně nebezpečné" logo. ;-)