Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva: Opel Trixx – nic zbytečného

Ladislav Čermák
Diskuze (0)
Opel chystá na začátek března překvapení v podobě třímetrové studie, bořící další tabu ve využití vnitřního prostoru.

Opel chystá na začátek března překvapení v podobě třímetrové studie, bořící další tabu ve využití vnitřního prostoru. Ve jménu čtverečních centimetrů obětoval i podélnou osovou souměrnost. Uvnitř je prostor pro tři dospělé a jedno dítě sedící za řidičem, posunutým poněkud vzad. Všechny tři sedačky je možné zarovnat do podlahy, přičemž zadní sedačky jsou nafukovací pomocí zabudovaného kompresoru. V případě jednomístné konfigurace vznikne velký ložný prostor dlouhý 1,52 m, což mj. znamená, že se dovnitř vejde nerozložené horské kolo.

Neméně zajímavé jsou i elektricky předsuvné dveře – na řidičově straně jsou pouze jedny, spolujezdci mají o jedny více, přičemž druhé zasahují až do zadního čela a eliminují nutnost zadního víka, které je zčásti nahrazenu spustitelným zadním okénkem a výklopnou zadní částí střechy. Vozík se tak promění v improvizovaný pick-up, schopný převážet i třeba surfové prkno.

Design se „švem“ kolem auta ctí styling současné Astry i ostatních novinek a za odpovídající dynamiku s malými náklady se stará koncernový turbodiesel Common Rail 1,3 l.

Ladislav Čermák
Diskuze (0)