Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor dodá do Ruska až 6000 sad traktorů řady Forterra

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
Společnost Zetor Tractors a.s. významně postoupila v jednáních se svým novým partnerem na dodávky a výrobu traktorů Zetor v Rusku.

Zástupci společností Zetor Tractors a.s. a Kovrov Electro Mechanical Plant (KEMP) podepsali 22. listopadu roku 2017 v Moskvě memorandum o prohloubení vzájemné spolupráce. Brněnského výrobce zemědělské techniky přitom zastupoval David Kollhammer, ředitel Úseku strategie a KEMP pak výkonný ředitel Vladimir Vyacheslavovich Lebeděv.

Podpis memoranda je dalším důležitým krokem, který umožňuje produktům společnosti Zetor Tractors a.s. vstoupit na významný zahraniční trh.

Obsahem dokumentu je příslib dodávky šesti tisíc sad traktorů modelové řady Forterra v letech 2018 až 2022, dále dodávka tříválcových motorů a poskytnutí technické podpory při výrobě traktorů s výkony do 37 kW (50 k). Finanční objem spolupráce byl vyčíslen na 550 milionů eur.

Ruská strana vyjádřila také zájem i o další modely, konkrétně o traktory řad Proxima a Crystal.

Už počátkem října byla podepsána na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně první dohoda mezi zástupci společnosti Zetor Tractors a.s. a ruské partnerské firmy na dodávku 450 sad traktorů do Ruska v roce 2018.

Podpisem nového dokumentu se prohlubuje vzájemná spolupráce jak v délce trvání kontraktu, tak i v objemech dodávek komponentů. Vstup na ruský trh považuje společnost za významný milník v dějinách značky Zetor.

Společnost KEMP se specializuje na výrobu hydraulických systémů a komponentů, CNC strojů, pojízdných nakladačů a komponentů určených pro univerzální robotické sestavy.

Kromě homologací vyrobených strojů na území Ruska bude KEMP zajišťovat také veškeré obchodní a servisní záležitosti spojené s traktory Zetor ANT. Traktory v Rusku naleznou své uplatnění na živočišných či rostlinných farmách, v komunálních službách i ve stavebnictví.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (19)
Avatar - Bubáq
29. 11. 2017 19:38
Re: Relativita úspěchu
Ach, to jsem to schytal! Stydím se, věru takovou ťafku do tváře by málokdo přežil.
Pane, nejste jediný, kdo má osobní zkušenosti s podnikáním v Rusku. Mohl bych jen nadhodit, že na rozdíl od Vašich 5 let mé osobní zkušenosti trvají již 16 let. Také bych Vám mohl namítnout, že na rozdíl od Vašich zkušeností s 1 (jedním) partnerem má praxe zahrnuje odhadem 40 různých firem, v naprosté většině z automobilového průmyslu. A všechny možné regiony od západu až po nejvzdálenější východ, od relativního severu až po ruské firmy v Kazachstánu.
Ale proč bych to dělal? Vaši pravdu Vám brát nechci, rád Vám k Vašim osobním zkušenostem pogratuluji. Jak jsem napsal výše, máte štěstí.
Ale nemáte pravdu. Ať už co se podmínek podnikání v Rusku týče, tak co do Vašich pohrdlivých slov o německé či americké konkurenci. Sundejte si ideologické brýle z Vašeho ctěného nosu, prosím.

Edit: pročtěte si osobní zkušenosti jiných přispívatelů do diskuze zde na této stránce. Snad Vám to pomůže v tom, abyste příště nereagoval tak nasupeně.
Avatar - Barrichello
28. 11. 2017 21:24
Re: Relativita úspěchu
Rusové maj svojí zemědělskou techniku značek Kirovetz a Rostelmash, takže nejen Belarus tam vévodí
28. 11. 2017 18:46
Re: Relativita úspěchu
Asi zase znalec problematiky ruského podnikání a trhu. Že nám těch deb.lů narostlo.
Z ruským partnerem obchodujeme cca 5 let, výroba lisovacích nástrojů a vstřikovacích forem.
My si kreslíme dokumentaci, Rusové vyrábí.
Takže každý podnikatel chce dlouhodobou spolupráci, to už dorazilo i do Ruska, všeználku. Placení navzájem absolutně bez potíží. Rusům to technicky skvěle myslí - jako nám Čechům. Němec bude stát jak guma nad výkresem a řešit, že šroub ve výkrese je dlouhý 80mm a on má šroub 100mm. Rus to odpíchne na soustruhu a jede se dál. Takže si myslím, že pro Zetor a budoucí servis daleko lepší Rus co si umí poradit oproti gumě z Německa, USA, která při poruše vymění půl traktoru.
Mimo to bude Zetor vyráběn v Koreji, takže Rusko kousek. Také výhoda proti různým zeleným a modrým traktorům.
Avatar - Rubb
28. 11. 2017 16:40
Re: Cesta do pekel
Tak se ty joudo podívej, kolik tam prodávaj západní značky (zejména nákladní auta - MAN, Mercedes, Volvo, Scania) a řekni mi, kolik jich dopadlo jako Kovosvit???
Avatar - rokyta.p
28. 11. 2017 14:53
Re: staré zvyky
Zetory za Lady, to zas bude >:D