Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zetor spolupracuje s Pininfarinou na novém konceptu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Společnost Zetor Tractors se připravuje na premiéru konceptu, pod jehož designem bude podepsáno studio Pininfarina.

Veletrh Agritechnica, který je největší přehlídkou zemědělské techniky v Evropě, bude pořádán v Hannoveru od 10. do 14. listopadu a právě zde hodlá společnost Zetor Tractors představit své současné produkty i technické inovace a vize pro blízkou budoucnost.

Zetor Tractors představí na veletrhu Agritechnica řadu novinek. Největším lákadlem se má stát odhalení nové designové studie traktorů Zetor, za jejímž návrhem stojí italské designérské studio Pininfarina.

Nový designový směr a spolupráce s významným studiem však nebude jedinou novinkou, kterou Zetor plánuje v Německu představit. Vystaveny budou i prototypy traktorů, které mají v budoucnu rozšiřovat stávající produktové portfolio brněnské značky.

Cílem společnosti Zetor Tractors je rozšíření své nabídky modelových řad z aktuálních čtyř na šest tak, aby bylo obsaženo výkonnostní spektrum od 37 do 147 kW (50 až 200 k), čemuž odpovídá již v loňském roce spuštěná spolupráce s německou společnosti Deutz AG.

V Hannoveru bude samozřejmě prezentována i současná produkce značky v čele s letošní novinkou v podobě modelové řady Crystal. Na veletrhu budou zároveň spuštěny i oslavy 70. výročí existence značky Zetor a představí se zde i kalendář s fotografiemi modelek a ikonických traktorů z historie firmy.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
21. 10. 2015 11:33
Re: AT
No tak možná pro nějaký monopol. Malé firmy si investici do harvestoru a vyvážecího traktoru dovolit nemohou. Zcela běžně se používají lesní traktory s úpravou. Na Slovensku v Nízkých Tatrách jsem viděl těžbu, kde měli nějaký harvestor JD (asi) a k tomu normálně upravené Valtry.
20. 10. 2015 22:21
Re: AT
Sorry, Zetory a iné traktory do lesa nepatria!
Na to sú špecializované lesné stroje.
https://www.youtube.com/watch?v=SpTBlS…
Avatar - Dzakobo
20. 10. 2015 14:25
Re: AT
V mém kraji, tj. "zahrada Čech", jezdí solidní množství Zetorů. Nejvíc je ovšem JD, pak NH, pak Massey a dál CI (vč. 1x 500k Quadtracu), Fendt, výjimečně Claas a DF.
20. 10. 2015 13:28
Re: AT
Je toho víc co by měl kromě designu dělat. O jeho kvalitě vypovídá i to, o jaký trh se zajímá. Západní to není, u nás ho taky nikdo nějak nechce. Jezdím často směr Brno a Olmík, tedy vcelku zajímavé lokality pro výrobce traktorů a Zetory ani prd. Habaděj New Hollandu a JD, sem tam Massey. U nás na Valachách se používají slabší menší stroje, ale ani tady Zetory nemají - tady se usadila Valtra a McCormik. A ani v lese je nemají. Tam jezdí staré Zetory a už jsem viděl i krásný kousek od Steyr.
20. 10. 2015 12:21
Re: AT
Takto? [odkaz]