Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Značka Genesis bude vyrábět i zadokolku velikosti BMW 3

Michal Fokt
Diskuze (0)
Luxusní značka Hyundaie má v merku i prémiové německé vozy střední třídy. Těm by mohl konkurovat uvažovaný základní model.

Často se diskutuje o tom, jestli si trio německých prémiových značek nepodřezává samo pod sebou větev, když vstupuje do kategorií, pro tyto firmy ještě nedávno nepřijatelných s vidinou co nejvyšších prodejních čísel. Nečekají náhodou na ztrátu jejich puncu výjimečnosti značky jako Jaguar nebo Cadillac, disponující užším, ale poněkud exkluzivnějším portfoliem? A co třeba takový... Hyundai?

Ne, to není vtip. Korejci ohlásili vznik své prestižní značky Genesis, která by měla nabízet v dohledné době pouze sedany vyšší střední a luxusní třídy a kupé vyšší střední. Co může být prestižnější? Jistě, i Genesis chystá k této dvojici ještě pár crossoverů, ovšem o malá auta nebo kompakty rozhodně nepůjde.

A nyní šéf amerického zastoupení Hyundaie Dave Zuchowski řekl v rozhovoru pro Wards Auto, že by Genesis "mohl eventuálně nabízet sedan, konkurující BMW 3 a Mercedesu C". Korejská prémie se základem v segmentu střední třídy? Takové Audi dnes začíná o dvě kategorie níž! Aby se nakonec z Genesisu nestala váženější značka, než ty německé. Jistě, nebude to za rok, za pět ani za deset, ale pokud Korejci neudělají chyby ve směřování, vyloučit to s určitostí nelze.

Genesis oficiálně začne existovat v roce 2016 s příchodem luxusního sedanu G90 a Hyundai zatím našlapuje velice opatrně. Nebude modely Genesis nabízet prostřednictvím všech svých prodejců,ale v případě těch vybraných nepožaduje výstavbu exkluzivních showroomů. Dave Zuchowski však očekává, že jakmile se Genesis dostane do povědomí a a rozšíří portfolio modelů, k tomuto kroku přistoupí dealeři z vlastní iniciativy. No, to je možná příliš optimistický názor, ale lze očekávat že za tohoto stavu budou k takovým krokům vstřícnější.

Michal Fokt
Diskuze (0)