Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

400 USD jako omluva majitelům Nissanu Juke za malou nádrž

David Bureš
Diskuze (9)
Za menší palivovou nádrž v Nissanech Juke s pohonem všech kol se japonská automobilka omlouvá vyplacením drobné částky.

Japonská automobilka Nissan zjistila, že crossovery Juke s pohonem všech kol mají menší objem palivové nádrže, než jaký je udáván v technických údajích. Chyba se týká asi 4.000 vyrobených kusů Juke.

Nissan ve svých oficiálních tiskových materiálech uváděl, že palivová nádrž crossoveru Juke má objem 50 l. Toto číslo se však týká pouze verze s pohonem předních kol, Juke s pohonem všech kol má nádrž menší, velikou 46 l.

Menší nádrž je způsobena zadní víceprvkovou nápravou, u standardní verze s poháněnými předními koly totiž zadní nápravu tvoří vlečená ramena a zkrutná příčka.

Nyní už je omyl v prezentačních materiálech opraven, Nissan však v USA prodal asi 4.000 exemplářů Juke s chybně uvedeným objemem nádrže. Automobilka se jejich majitelům omlouvá dopisem s přiloženým šekem na 400 dolarů (v přepočtu cca 6.800,- Kč).

Zákazníkům, kterým omluva ve formě šeku na 400 dolarů nebude stačit, Nissan nabízí, že jejich vůz odkoupí, nebo jim za cenu výkupu nabídne nový automobil.

Nissan Juke byl uveden na americký trh na konci loňského roku, v USA se od té doby prodalo asi 22.000 jeho exemplářů. Chyba se tak týká zhruba pětiny prodaných vozů.

Crossover Juke je v nabídce Nissanu umístěn pod úspěšným modelem Quashqai. Vůz zákazníky láká především na svůj netradiční vzhled, který vznikl spoluprácí Nissan Design Europe v Londýně a Nissan Design Center v Japonsku.

Podle Nissanu je hlavním cílovým zákazníkem sebevědomý, ambiciózní a extrovertní muž čerstvě po třicítce, možná samostatně podnikající a se známostí, ale bez rodiny. Automobilka očekává, že přinejmenším zpočátku bude mezi kupujícími jen asi 20 procent stávajících zákazníků značky Nissan.

Paleta pohonných jednotek na českém trhu obsahuje jeden turbodiesel a dva zážehové motory. Zájemce o vznětový agregát uspokojí známý 1,5 dCi s výkonem 81 kW. Benzinové motory zastupuje atmosférický 1,6 16V (86 kW) a přeplňovaný 1,6 DIG-T (140 kW).

David Bureš
Diskuze (9)
Avatar - Andromeda
22. 5. 2011 21:35
Re: zmrdiauto
Kdysi dobrý server Ádo, kdysi ;-) , a už je dobře na duši, když jsi si to s tím prckem takhle vyřídil ?
Avatar - Ronault.
22. 5. 2011 16:51
Re: zmrdiauto
Líbí se mi, jak se místní navzájem poplácavají po ramenou, jaká je to inteligentní tvorba pojmu "zmrdologie" 8-s Alespoň to o něčem vypovídá :-)
Avatar - Ada je zase tady
22. 5. 2011 16:42
zmrdiauto
Detaily tady: [odkaz]