Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Abarth zavádí barvu odkazující na historii. Zároveň zjednodušuje nabídku

Filip Melich
Diskuze (0)

Značka zaměřující se na stavbu ostrých Fiatů, Abarth, zjednodušuje svoji nabídku a proces volby specifikace vozu. K tomu přihazuje nový oranžový lak odkazující na vlastní historii.

Značka Abarth se chystá na příchod svého prvního elektrického hot-hatche, ale na své stávající modely nezapomíná. Údajně s ohledem na spokojenost zákazníků a jejich zážitek z nákupu vozu Abarth zjednodušuje strukturu nabídky. A jako bonus přihazuje nový lak karoserie odkazující na historické úspěchy značky.

Momentálně Abarth nabízí několik různých provedení ostrého Fiatu 500, ve kterých se nemusí každý vyznat. Nabídku proto razantně zjednoduší, aby pořízení vozu zákazníkům zjednodušil. Nově bude proces volby vozu začínat výběrem mezi Abarthem 595 a Abarthem 695 – oba pohání 1,4litrový přeplňovaný čtyřválec T-Jet s pětistupňovou převodovkou (manuální nebo robotizovanou sekvenční).

Video se připravuje ...

Slabší Abarth 595 nabídne maximální výkon 121 kW (165 k) při 5.500 ot/min a točivý moment 230 Nm při 3.000 ot/min, zatímco silnější Abarth 695 produkuje 132 kW (180 k) a 250 Nm při totožných otáčkách. Abarth 595 s manuálem zvládne stovku za 7,3 sekundy a jeho maximální rychlost je 218 km/h, Abarth 695 s manuálem pak sprint dá za 6,7 s a rozjede se maximálně na 225 km/h.

Po výběru verze vozu si zákazník zvolí jeho zaměření, kdy je na výběr mezi Turismo a Competizione, přičemž obě volby jsou dostupné pro vozy s pevnou i plátěnou stahovací střechou. Turismo upřednostňuje styl a komfort, takže nabídne černá kožená sedadla, 17palcová kola a znáček Turismo. Competizione je určeno pro řidiče, kteří preferují sportovní svezení před stylem a své auto berou i na okruh. Ve výbavě jsou karbonová sedadla Sabelt, specifická 17palcová kola a znáček Competizione.

Následným krokem je možnost volby balíčků výbavy, na výběr jsou opět dva, Tech a Comfort. První zahrnuje především navigační systém se 7palcovou obrazovkou a automatickou klimatizaci, zatímco druhý přidává audiosystém Bose a xenonové světlomety.

Závěrečným krokem (krom platby) je volba laku karoserie. Abarth v tomto ohledu připravil novinku v podobě oranžového odstínu Orange Racing, který prý kombinuje ikonické barvy značky – červenou a žlutou – a připomíná odstín speciální edice Fiatu 131 Racing Volumetrico Abarth.

Filip Melich
Diskuze (0)

Doporučujeme