Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Giulia QV dostala slušivou uniformu (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (18)
Italští Carabinieri si jako jedni z prvních mohou užívat za volantem nové Alfy Romeo Giulia QV. Do jejich služeb zamířily dva exempláře.

V Římě se v parku generálního velitelství Carabinieri (četnictva) za přítomnosti ministra vnitra Angelina Alfana, mistra obrany Roberta Pinottiho, generála Tullio Del Sette, předsedy FCA Group Johna Elkanna i jejího generálního ředitele Sergia Marchinonneho a řady dalších významných osobností odehrálo slavnostní předání dvojice vozů Alfa Romeo Giulia QV do služeb karabiníků.

Alfy Romeo se od standardního provedení odlišují vedle barevného provedení karoserie s majáky na střeše a výstražnými světly v přídi především úpravami provedenými v interiéru.

Vedle tradiční výbavy v podobě vysílačky a držáků nejrůznější výbavy nechybí ani tablet s přístupem do systémů využívaných četníky, policií i záchranáři, defibrilátor a speciální přenosná chladicí jednotka.

Obě nové Alfy Romeo budou sloužit v Římě a Miláně pro zvláštní operace, jako je transport orgánů a krve. Mimo tuto službu budou využívány i pro dopravu významných osobností při různých akcích. Za jejich volant mohou usednout jen speciálně vybraní četníci, kteří absolvovali školení pod dohledem instruktorů přímo z automobilky.

V případě pohonné jednotky a podvozku nejsou tyto dva vozy nijak upravovány, což znamená, že mají pod kapotou dvojicí turbodmychadel přeplňovaný zážehový vidlicový šestiválec o objemu 2,9 litru s výkonem 375 kW (510 k) a točivým momentem 600 N.m.

Alfa Romeo Giulia QV má být nejen díky této pohonné jednotce schopna dosahovat maximální rychlosti 307 km/h a zvládat akceleraci z 0 na 100 km/h za pouhých 3,9 s.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (18)
6. 5. 2016 15:15
Re: podle majaku na strese je videt, ze italsti policajti js
Pokud by Policie ČR měla spoň z půlky tak skvělý image, jako italští Carabinieri, mohla by si pískat! >:D
6. 5. 2016 14:31
Re: Reálny predaj
Giulia Super 2.2 MJ 132 KW AT8 v plné výbavě za 51 800 Euro...

6. 5. 2016 14:08
Pokračování slavné tradice
Carabiniéři používají Alfy již od 50. let (první byl sedan 1900) a pak měli vsnad šechny modely se čtveřicí bočních dveří až po 159, takže je logické, že budou užívat i novou Giulii. Doufám, že v této chvályhodné tradici bude pokračovat i italská policie (Polizia di stato). :-) :yes: :yes: :yes: Počítám ale, že větších počtech tyto krasavice budou u italských bezpečnostních sborů sloužit, až příjdou běžné levnější motorizace.
To zbarvení Giulii velice sekne, že? ;-)
6. 5. 2016 13:36
Re: Reálny predaj
Mě to nevzrušuje.

To, že prvotní představení bylo uspěchané z důvodu historického datumu, na druhou stranu, auta už pomalu dostávají významnější partneři na trzích, které jsou pro AR zásadní, tudíž je to O.K.

To jestli čeští, slovenští, či maďarští dealeři nemají konkrétní informace o ničem nevypovídá, mnohokrát vím, že nevěděli nic ani u běžných aut a do týdne auta byly na prodejně (jestli to byla póza a nebo realita nevím, můžu si myslet co chci).
6. 5. 2016 13:26
v CR v cervnu/cervenci...
dle vyjadreni Imofy...