Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo Giulietta může dorazit s pohonem zadních kol

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (51)
Nová generace Alfy Romeo Giulietta má být postavena na zkrácené platformě modelu Giulia, což otevírá tomuto modelu nové možnosti.

Alfa Romeo se v letošním roce podle dostupných informací chystá představit důkladně modernizovanou Giuliettu, kterou v její aktuální generaci italská automobilka poprvé odhalila na konci roku 2009.

Vedle příprav na premiéru faceliftu se v Itálii pracuje i na nové generaci tohoto hatchbacku. Podle informací magazínu Auto Express měl Alberto Dillilo, designér koncernu FCA, potvrdit, že základem pro novou Giuliettu bude zkrácená platforma modelu Giulia.

Tato informace samozřejmě vyvolala otázku, jestli bude mít nový hatchback pohon zadních kol, na níž designér, stojící mimo jiné i za konceptem Lancia Fulvia Coupé z roku 2003, odpověděl, že je to technicky možné.

Příchod kompaktního hatchbacku s pohonem zadních kol je tedy prozatím jen naznačen, ale s ohledem na ambiciózní plány vedení automobilky, resp. celého koncernu FCA značky se očekává, že právě tímto směrem se Alfa Romeo vydá.

Pokud tak skutečně učiní, pak výrazně potvrdí svou snahu získání výjimečného postavení. Mezi přímými konkurenty Giulietty je aktuálně jen jeden jediný zástupce s pohonem zadních kol v podobě BMW řady 1 a i v jeho případě se s příchodem nové generace očekává přechod na platformu UKL1 a pohon předních kol.

Vedle pohonu zadních kol je v souvislosti s Giuliettou zmiňován i pohon všech kol, který je očekáván u nejvýkonnějšího provedení Quadrifoglio Verde ve spojení s přeplňovaným čtyřválcem z modelu 4C.

Prozatím stále neoficiální informace o pohonných jednotkách nové generace Giulietty zmiňují paletu přeplňovaných zážehových i vznětových čtyřválců s výkony od 81 do 243 kW (110 až 330 k).

Premiéry nové generace se pak i přes letošní očekávané uvedení modernizace stávajícího provedení máme dočkat v roce 2017.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (51)
3. 1. 2016 19:21
Re: Alfa Romeo Giulietta může dorazit....
tyto dvě auta se prostě nedají srovnávat
3. 1. 2016 15:41
Re: Alfa Romeo Giulietta může dorazit....
Tak jsem zkusil srovnat výbavy - jen ty základní věci a vyšlo z toho následující:

Julče chybí - automatická klima (+10k)
OIII chybí - sklopná zrcátka (+6k), BT telefonování (+4), 17"Alu (+5k)

a pak je tam spousta drobností (držáky na to a ono atd.), co Julča nemá a co zas nemá OIII, tj když je dovybavíš, jsme stále na rozdílu víc jak 60tis Kč. Tak teď bych rád věděl, co OIII v základu ani nenabízí? ;-)
Avatar - praděda7
3. 1. 2016 10:01
Re: Alfa Romeo Giulietta může dorazit....
AR s 1.4T motůrkem je drahá na to co výkonově nabízí. V roce 2010 se prodávala Mazda 3 MPS za 650,000.- s 2.3l motorem, co dával 260k....:-!
Avatar - praděda7
3. 1. 2016 09:55
Re: Alfa Romeo Giulietta může dorazit....
Právě! A to už se potom díváme na tu motorově nejsilnější 1750 TBi s cenou blížící se milionu...a manuál stále chybí.... :-!
Avatar - KANKUNEN
3. 1. 2016 09:42
Tentokrát to nejsou sliby, já to už skoro řídil,
550 koní.