Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alfa Romeo je zase úspěšná. V Evropě zdvojnásobila prodeje, ve světě je zlepšila o polovinu

Lukáš Volšický
Diskuze (50)

Italové z Alfy Romeo oslavují nejnovější obchodní výsledky, které jsou výrazně vyšší než v loňském roce. V Česku si letos novou Alfu zatím koupila více než stovka zájemců.

Italská vášeň letos oslovuje ještě více nových zákazníků. Alfa Romeo zveřejnila nejnovější obchodní výsledky a uvádí, že v prvním čtvrtletí letošního roku 2023 byla výrazně úspěšnější než loni. Globálně prodala o více než polovinu aut více než ve stejném loňském období, když celosvětový nárůst prodejů nových vozů vzrostl o ohromujících 57 %. A v Evropě značka dosáhla dokonce dvojnásobku!

Alfa Romeo dnes prodává moderní portfolio modelů zahrnující nejnovější elektrifikované Tonale i docela nově faceliftované modely Giulia a Stelvio. Automobilka sice neuvádí, jakým podílem se jednotlivé modely podílejí na konečných pololetních obchodních výsledcích, ale jsou to zejména stylová SUV, co v posledních letech přitahuje největší zájem evropských zákazníků.

V Evropě navíc Italové začínají být opravdu úspěšní, protože letos zatím zvládli dosáhnout stoprocentního nárůstu prodejů. Největší zájem o nové Alfy Romeo je v Itálii, Francii a Německu, kde prodeje narostly o 110 % i více. Nejúspěšnější novou Alfou Romeo by mělo být nové Tonale, nabízející mild-hybridní i plug-in hybridní pohon.

V Česku si letos novou Alfu Romeo zatím koupila více než stovka zákazníků. Nejnovější data o registracích nových osobních aut podle českého Svazu dovozců automobilů uvádějí, že se během prvních šesti měsíců roku 2023 v Česku prodalo 64 SUV Tonale, 41 SUV Stelvio a pouze 8 sedanů Giulia.

Video se připravuje ...

Jean-Philippe Imparato, generální ředitel Alfy Romeo, současně dodává, že cílem automobilky pro letošní rok je už tak úspěšné prodeje ještě zvýšit. Už v následujícím roce 2024 bychom se měli dočkat prvního čistě elektrického SUV značky a koncem letošního srpna se má představit automobilovými nadšenci očekávaný nový supersport. Budoucnost Alfy Romeo tak zase vypadá nadějně.

Lukáš Volšický
Diskuze (50)

Doporučujeme

Avatar - Avanti
29. 7. 2023 15:08
Re: Tonale
Mne sa ten plug-in páčil, jazdí dobre, reaguje na povely. Trochu cítiť hmotnosť, ale Tonale PHEV nie je podľa môjho názoru o nič horšia Alfa ako preťazená 159 2.4 jtd. To bol absolútny nezmysel.
Avatar - Avanti
29. 7. 2023 15:00
Re: Komedie
To, že má ošetrený spodok len na spojoch, neznamená, že má nekvalitnú antikoróznu úpravu, veď to záleží aj od technologického procesu (predúprava, čistenie, plnič, kataforéza atď) a ako Fiaty, tak Alfy majú plechy zdravé a dlho zdravé už roky. Žiadne chyby podobné hrdzaveniu priamo v "plnom" plechu sa nevyskytujú. Áno, predtým boli 156, GT, 147 ošetrené kompletne gumoasfaltom. Ale pýtam sa - kto to dnes robí? Každý ošetruje už len spoje, hrany. Teda áno, Dacia strieka ten humus nekvalitný aj na plasty, kryt motora, skrutky, aby sa následne pri prvej prehliadke všetko vyhadzalo od nervov z toho džemu na závitoch skrutiek do koša.
27. 7. 2023 11:39
Re: Komedie - V Itálii nesněží a neprší???
Vy jste chyběl na zeměpise? Viděl jste někdy mapu, a ještě než se rozvášníte o horách "jen na severu" tak mrkněte na střed i jih.
26. 7. 2023 18:34
Re: Re: Komedie
Prosím tě co to tady plácáš za nesmysly. Mito 13 , giulietta 17 stelvio 20. Ani prd rez. Jseš totálně mimo.
Avatar - speedfred
26. 7. 2023 18:22
Re: Komedie
Bol som sa pozrieť a nič, Giu r 2016.
Daj si rohypnol a budeš v kľude.