Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alpine A120: Premiéra sériové podoby již příští měsíc

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (24)
Netrpělivě očekávány zástupce oživené značky Alpine má být konečně odhalen v polovině letošního února.

Po oznámení o návratu francouzské značky Alpine mezi výrobce sportovních vozů, speciálu pro vytrvalostní závody a několika konceptů se máme letos dočkat premiéry prvního sériového modelu od devadesátých let.

Podle stručného oznámení na Twitteru značky Alpine se máme těšit na 16. února 2016. Právě tento den má dojít k oficiálnímu odhalení podoby sériového modelu, jehož označení A120 má odkazovat a zároveň navazovat na pravděpodobně nejpopulárnější vůz v historii značky.

Oznámením výše zmíněného data prozatím oficiální informace přímo od Alpine končí a vše ostatní zůstává v rovině spekulací a starších neoficiálních zpráv.

Podle nich se můžeme těšit na malé sportovní kupé, jehož design má vycházet z loňského konceptu Alpine Celebration a zároveň odkazovat na již zmiňovaný model A110.

V případě techniky máme počítat s přeplňovaným čtyřválcem 1.8 TCe, vyvinutým na základech motoru 1.6 TCe a nabízejícím rovnou tři výkonnostní varianty, a to 184 kW (250 k), 202 kW (275 k) a 221 kW (300 k). Nejvýkonnější verze má dostat jinou hlavu, lepší chlazení a optimalizované mapy jednotky.

Kupé francouzské značky s motorem vzadu a pohonem zadních kol prostřednictvím dvouspojkové automatické převodovky má mít pohotovostní hmotnost okolo 1100 kg. Přímou konkurencí Alpine má představovat Alfa Romeo 4C nebo Porsche 718.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (24)
Avatar - speedfred
5. 1. 2016 18:16
Re: Čím zaujme?
To ešte nevie asi nikto, ale kolega vyššie spomínal Porše 918hybrid a proti tomu bude asi takéto niečo za pár penazí. Aj ked pojde do výroby tak to bude asi hodne mastné..
PS: preto bolo pár v úvodzovkách
5. 1. 2016 15:15
Re: Čím zaujme?
Ty víš kolik stojí. když je dle tebe za "pár" penazí?
5. 1. 2016 14:51
Re: Čím zaujme?
Odladit takový systém, aby to řidiče těšilo a ne frustrovalo, není tak snadné (zabere to mnohem víc času a tedy peněz). U sportovního auta na tom záleží mnohem víc než u krabiček do města. A ani tam to není snadné. Že si takhle představuješ pořádný sporťák, je pak spíš pro mne vtip. Tohle je skoro opak.
5. 1. 2016 14:38
Re: Čím zaujme?
Nicméně to nemusí nutně být buď a nebo. Dá se udělat jakýsi "hybrid", který umí více než jeden cyklus a podle podmínek si volí. I když v "pořádném sporťáku" bych očekával tu největší bestii, kterou zvládnou protlačit homologací. Tyhle vychytávky ať si nechají pro něco rozumného. :-)
Avatar - speedfred
5. 1. 2016 10:28
Re: Čím zaujme?
Podobný koncept za "pár" penazi uz ma Peugeot 308 GTI hybrid. Pozri na jutjub a jazdil s ním Chvála aj s Rejlkom a boli celkom pozitívne naladený