Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Alpine láká na představení ostřejší A110, představení proběhne v Le Mans

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Reinkarnace modelu Alpine A110 se skutečně povedla, přesto mnohé možná trochu zklamal nepříliš vysoký výkon. Tahle malá drobnost by však již brzy mohla být napravena.

Na sociálních sítích značky Alipne se totiž objevilo několik fotek a jedno video s kontejnerem, na jehož dveřích je logo automobilky a bok zdobí  náčrt modelu A110. Příspěvky také doprovází text „Coming soon. Stay tuned…“ a hashtag #FromDieppeToLeMans.

Milovníci sportovních vozů přitom již nejspíš vědí, pře právě v Dieppe se do roku 1995 vyráběla první generace A110 a od roku 2017 se zde vyrábí její nástupce. V následujících letech se pak očekává, že značka Alpine rozšíří své portfolio o další výkonné modely, včetně SUV a nejspíš i elektromobilu.

O novém modelu toho zatím příliš mnoho nevíme, očekává se však, že půjde o ostřejší variantu, která bude vycházet ze sportovního modelu GT4. Pod kapotu by se mohl nastěhovat 1.8 litrový přeplňovaný čtyřválec TCe z modelů Renault Megane RS Trophy / Trophy R, který nabídne výkon 221 kW (300 k).

K dalším úpravám by mohlo patřit další odlehčování, vyztužení šasi, modifikace podvozku, výkonnější brzdy a v neposlední řadě i nový body-kit, který by měl kromě agresivnějšího vzhledu přinést i lepší aerodynamiku.

Video se připravuje ...

Novinka, která s největší pravděpodobností ponese označení A110S / Sport, by měla být představena již příští víkend, 15. až 16. června, během slavného vytrvalostního závodu 24 hodin Le Mans. V příštím roce bychom se měli dočkat kabrioletu a v roce 2021 se očekává výše zmíněné výkonné SUV.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme