Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Americký Volkswagen Passat B7 má dostat na podzim facelift

Ondřej Chamilla
Diskuze (24)
Zatímco Evropané již jezdí Volkswagenem Passat B8 na platformě MQB, v USA se chystá facelift tamního Passatu B7 a nevypadá to, že by se v brzké době měla představit nová generace.

Americké zastoupení Volkswagenu zveřejnilo nové informace o facelift Passatu modelového roku 2016 určeného pro severoamerický trh. Zajímavé je, že nejde o generaci B8 známou z evropských silnic, ale o předchůdce B7.

Vůz, který se začne prodávat na podzim, má dostat vzhledové změny jako jiná kola, upravené čelní světlomety a zadní svítilny, přičemž se sáhne i na plechové díly vozu.

Volkswagen dále slibuje kvalitnější interiér s vylepšeným panelem přístrojů. Nebude chybět ani kompletní spektrum asistenčních systému řidiče, stejně jako vylepšený infotainment.

Co se stane pod kapotou, zatím není známo, v současné době se model prodává se třemi různými agregáty, přičemž tím nejvýkonnějším je atmosférický šestiválec VR6 o objemu 3.6 litru a výkonu přes 280 koní. Uvidíme tedy, jestli tyto motory zůstanou.

Ondřej Chamilla
Diskuze (24)
7. 8. 2015 11:02
Re: ...
Co vím, problém je v tom, že evropský Passat tam nedokáží prodat s dostatečným ziskem. Proto dělají tuhle odrbanou verzi. I tu Jettu dělají pro US odrbanější. Pokud se nepletu, jen ta top verze (GLI?) odpovídá evropským (nebo se alespoň přibližuje). A změny to nejsou jen kosmetické, jiná je elektronika i elektroinstalace, podvozek a nevím co ještě.
6. 8. 2015 23:10
Re: ...
Aniz bych chtel znat dalsi podrobnosti ohledne tvych pribuzenskych vztahu, tak tohle neni o Helmut landu, ale o petivalci. Klidne si tam dosad motor od Volva, nebo Fiatu.
Avatar - Barrichello
6. 8. 2015 22:57
Re: ...
neřekl bych, ale když myslíš.
>:D >:D Prej těm co fandí Helmut landu se nemá odporovat, říkal to strejda Gébls >:D >:D
6. 8. 2015 22:31
Re: facelift
Neboj, on se tam prodava, Passat TDI dokonce vyhral auto roku v Motortrendu. Mozna zacnes vytahovat nejaky cisla prodeju atd., ale svoje priznivce si to tam najde. A bi-tdi by jiste take nasel. Bohuzel.
6. 8. 2015 22:27
Re: ...
Tak mas blbej sluch, no. ;-)