Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Americký závodník postavil nejdelší autodráhu na světě. Měří přes půl kilometru

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Šance, že jste si jako malí hráli s nějakou verzí autodráhy je určitě vysoká. A dost možná jste také snili o dráze dlouhé alespoň několik metrů. Jeden Američan šel ale mnohem dál. A hlavně si svůj dětský sen také splnil.

Závodník Joey Logano, hvězda závodní série Nascar, totiž dokázal postavit autodráhu dlouhou 591,6 metru - a protože je to Američan, sáhl pochopitelně po americké legendární skládačce Hot Wheels.

Autodráhu Logano vyskládal převážně ve své garáži, v níž ponechal i opravdové vozy ze své sbírky. Autíčko na dráze se tak prohnalo kolem kousků jako DeLorean, Ford GT či okolo několika hot rodů.

Na konci dráhy pak čekal skutečný Mustang (a pravděpodobně "vytuněný"), do něhož autíčko vjelo. Opravdový Mustang pak zápis do Guinessovy knihy rekordů oslavil stylovým burnoutem.

Samotný Logano byl po vytvoření rekordu nadšený. "Bavíme se o splněném dětském snu! Mám spoustu vzpomínek na to, jak jsem si s Hot Wheels hrál jako kluk a je skvělé, že jsem se mohl do svého dětství vrátit i se svým synem, který Hot Wheel zbožňuje stejně jako já," prohlásil Logano. "Autodráha Hot Wheels vlastně byla u zrodu mojí závodnické vášně," dodal.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme