Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Antimonopolní úřad: Tendr na policejní Passaty byl v pořádku

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže neshledal důvody pro zahájení správního řízení, uvedl mluvčí.

Tendr na dvacet nových rychlých policejních aut, který vyhrály vozy značky Volkswagen Passat, byl v pořádku. Rozhodl o tom Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který si v listopadu vyžádal dokumentaci k veřejné zakázce. ČTK to řekl mluvčí antimonopolního úřadu Martin Švanda.

"Šetření podnětu ve věci veřejné zakázky policejního ředitelství 'Automobil osobní silniční - policejní speciál' bylo uzavřeno s tím, že Úřad pro ochranu hospodářské soutěže neshledal důvody pro zahájení správního řízení," uvedl mluvčí.

V tendru na dodávku 20 nových vozů za více než 30 milionů korun pro dopravní policii zvítězila značka Volkswagen (VW). Policie se rozhodla rozšířit svůj vozový park o vozy stejné značky na základě zkušeností se 16 rychlými passaty, které využívá od roku 2009.

Nabídky posuzovala šestičlenná komise. Hodnotícím kritériem byla nejnižší nabídková cena. Ze tří nabídek, které splnily všechny zadávací podmínky, předložila nejnižší cenu ve výši 30,099.672 korun (včetně DPH) firma Auto Heller, s.r.o.

Policie v tendru upřednostnila vozy VW Passat před Volvem S 60/V 60 a vozem značky Opel Insignia OPC. Média již dříve upozornila, že policie nejdříve stanovila podmínky ve výběrovém řízení tak, že požadavkům vyhovovaly pouze passaty. Policie totiž požadovala originální vyhřívané přední sklo, což měl VW v nabídce jako jediný. Nakonec na základě námitky jednoho z uchazečů své požadavky upravila.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
13. 6. 2012 18:47
Re: Polícia sa predsa nemôže mýliť : ).
to vis nestranny statni organ vysetruje jiny statni organ....
13. 6. 2012 17:11
Polícia sa predsa nemôže mýliť : ).
Podobne dopadajú takéto "prešetrenia" na Slovensku .... všetci sa z toho smejú, ale polícia sa tvári pri týchto fraškách smrteľne vážne ...