Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ariel Ace R: Velice limitovaná série oficiálně představena

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Ariel Motor Co. splnila svůj slib a odhalila limitovanou edici svého motocyklu Ace, která je ještě výkonnější, stylovější a exkluzivnější než výchozí model.

Ariel Ace byl představen v létě roku 2014 jako jednostopý Atom, jemuž se přibližuje provedením svého trubkového rámu a rovněž dodavatelem pohonné jednotky, jímž je japonská značka Honda.

Na přehlídce Motorcycle Live pořádané na výstavišti v Birminghamu od 19. do 27. listopadu letošního roku má světovou premiéru provedení Ace R, které na rozdíl od výchozího modelu, jehož produkce byla omezena na 50 exemplářů, vznikne v počtu pouhých deseti motorek.

Ariel Ace R zůstal věrný příhradovému rámu z hliníkové slitiny i vidlicovému čtyřválci Honda VFR o objemu 1237 cm3, ale nabízí vyšší výkon než standardní Ace. Ten disponuje hodnotami výkonu 127 kW (173 k) a točivého momentu 129 N.m, ale model Ace R se díky zákroku MJW Specialists pyšní výkonem 148 kW (201 k) a točivým momentem 142 N.m.

Vedle zvýšení výkonu motoru potvrzuje odhalení modelu Ace R v Birminghamu i dřívější neoficiální zprávy o jeho dalších úpravách v podobě odlehčené konstrukce rámu, hojného využití karbonu, z nějž jsou vedle nádrže a několika dalších částí i kola, špičkového odpružení značky Öhlins a brzd Brembo.

Ariel Motor Co. uvádí, že cena jednoho exempláře modelu Ace R je stanovena na 49.995 britských liber (zhruba 1.550.000 Kč) a první ze série deseti motorek zamíří ke svému majiteli na jaře příštího roku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)