Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ariel Atom: Dostane hybrid od Hondy?

Michal Fokt
Diskuze (0)
Okruhové hračky Ariel Atom by v budoucnu mohly dostat elektrický doping, zajištěný hybridním systémem japonské automobilky

Ariel Atom je považován za jedno z nejextrémnějších sportovních aut. Před jeho zadní nápravou je nejčastěji uložen motor Honda K20, tedy vysokootáčkový dvoulitr, známý z předešlých dvou generací modelu Civic Type R a to buď v atmosférické podobě nebo opatřený přeplňováním. Jak to ale ještě dlouho vydrží?

Britský Autocar teď vyzpovídal šéfa automobilky Ariel a dozvěděl se zajímavé informace právě ohledně možné budoucnosti modelů Atom. Simon Saunders prozradil, že je nadšený sofistikovanou hybridní technikou, kterou Honda nabízí ve svém supersportovním NSX a v případě, že by byla japonskou značkou použita v nějakém menším a lacinějším modelu, by se stala dostupnou i pro model Atom.

Ariel totiž chce nabídku doplnit o výkonný model a současně by rád v budoucnu plnil emisní normu Euro 6 a právě hybridní systém pohonu by zvládl obojí najednou. Hlavním problémem je však pochopitelně váha, Atom si zakládá na své lehké konstrukci a nelze tedy počítat s tím, že by mohl v úvahu připadat šestiválec se třemi elektromotory. Každopádně by ještě bylo zajímavé vědět, zda Saunderse láká celý hybridní systém, jeho systém vektorování točivého momentu pro přední kola nebo jen a pouze větší porce síly pro zadní kola.

Michal Fokt
Diskuze (0)