Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ART GTR – expresní rezidence

Miroslav Kudělka
Diskuze (13)
M-B CLS je sám o sobě na silnici téměř nepřehlédnutelný, ale ART Tuning z něj vyrobila dravce, který dostal ještě více agresivity a tomu odpovídající výkony. 620 koní již tak něco nerozhodí.

M-B CLS je sám o sobě na silnici téměř nepřehlédnutelný, ale ART Tuning z něj vyrobila dravce, který dostal ještě více agresivity a tomu odpovídající výkony. 620 koní již tak něco nerozhodí.

Základem modelu ART GTR je M-B CLS55 AMG se svým kompresorem plněným osmiválcem. Jeho sériových 350 kW (476 k) při 6100 ot/min dostalo pěkných pár bratříčků navíc a GTR tak žene kupředu 456 kW (620 k) a točivý moment brutálních 890 Nm. Ďábelské kupé s tímto motorem dokáže i přes svou nemalou hmotnost sprintovat z 0-100 km/h za vynikajících 4,0 sekundy. Při této smršti hraje motor skrz kompletně nové výfukové potrubí z nerezi a čtyři kruhové koncovky o průměru 100 mm.

Aby vše zůstalo zcela pod kontrolou řidiče, je rozchod kol rozšířen o 70 mm vpředu a 80 mm vzadu. K tomu dostalo pneumatické odpružení přepracovanou řídící elektroniku a celý vůz je také snížen. Dnes již povinná 20“ kola jsou třídílná a vpředu široká 9,5“, vzadu 10,5“. Obuta jsou pneumatikami 255/30 ZR 20 a 305/25 ZR 20. S rozšířením podvozku musela být rozšířena také karosérie, především blatníky. Jejich součástí jsou také vstupní a výstupní otvory pro proudění vzduchu. Propojují je vytažené nástavce prahů. Aby celek působil harmonicky, byly větší šířce přizpůsobeny také nové nárazníky. V předním je čtveřice přídavných světlometů, v zadním zase difuzor. Na víku zavazadlového prostoru dělá svou důležitou práci rozměrný spoiler. Přehled za vozem zprostředkovávají sportovní zpětná zrcátka.

Interiér se honosí čalouněním v kůži doplněným panely z uhlíkového kompozitu. Sportovní volant je vybaven airbagem. Prahy jsou zevnitř zdobeny lištami se svítícím logem, zvnějšku jsou zase osazeny osvětlením prostoru kolem dveří usnadňujícím nastupování.

Miroslav Kudělka
Diskuze (13)
Avatar - ManInBlack
17. 12. 2006 20:31
Pěkný
Moc se jim to povedlo. Ta světlá kůže uvnitř s kompozitem. Pěkná kombinace sportu a luxusu. To je teda celý auto. A je o 1000% hezčí než to S-ko od ASMA. I když - to záleží na názoru.
Avatar - MeSiL
16. 12. 2006 21:07
Old
Tak tohle CLS upravila firma ART asi už před 3měsíci...(cca) nic nového. Ale stejně je to krásné, ale já bych volil Brabus! To zadní křídlo je mňam, ale jak se ta záď zužuje, tak je moc úzké a nepůsobí to na tomhle autu moc hezky...