Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin DB9 1M jako poděkování za milion fanoušků na Facebooku

Aleš Dragoun
Diskuze (0)
Sociální sítě jsou fenoménem dnešní doby a nemohou si je nechat ujít ani automobilky.

Počet fanoušků oficiální stránky Aston Martinu na Facebooku dosáhl už před časem jednoho milionu. A takové kulaté číslo se musí řádně oslavit. Britský výrobce sportovních aut se na to připravoval pečlivě. Obdivovatelé dostali za úkol vybrat model, který se pak upraví dle jejich vkusu. Ano, i výbava a exteriér byly jen a pouze na nich. Výsledek vznikl na základě kupé DB9 a jmenuje se logicky 1M (1 milion).

Interiér nám zatím automobilka neukázala, ale vůz vypadá zajímavě i zvenčí. Ať už se jedná o atypickou modrou barvu či bílou vinylovou texturu připomínající letadla. Je pravda, že se nemusí líbit každému, našly se i negativní reakce. Ale co člověk, to názor. DB9 1M byl představen přímo v továrně v Gaydonu.

Zatím není jasné, co s ním bude dál. Možná se objeví na nějakých výstavách a následně skončí ve firemních sbírkách. V tuto chvíli nejnepravděpodobnější je jeho prodej v aukci, vždyť vznikl pouze v jediném exempláři! Ale Aston Martin by mohl nabídnout svým klientům podobnou limitovanou edici, pokud o ni budou mít zájem.

Skoro stoletá automobilka není jedinou, která přichystala pro své fanoušky speciální auto. Něco podobného převedl Nissan s unikátním 370Z a také Porsche, které představilo při pokoření milionové hranice jednu „devětsetjedenáctku“ a když padly miliony dva, objevil se jedinečný Cayman.

Mimochodem, aktuálně přesáhl počet fanoušků oficiálního facebookového profilu Astonu již 1,7 milionu, takže mu do této mety moc nechybí.

Aleš Dragoun
Diskuze (0)