Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Aston Martin DBS Superleggera dorazí v dalších variantách. I s otevřenou střechou

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Krátce před začátkem prázdnin se světu prvně ukázal model Aston Martin DBS Superleggera. Britové nyní prozrazují, že u jediného provedení určitě nezůstane.

Model DBS Superleggera přijíždí na základech vozu DB11 a nejinak tomu bude v případě dalších sourozenců. O nich se nyní více rozpovídal generální ředitel automobilky Andy Palmer. „Každý náš model bude existovat v ostřejším provedení AMR. Varianta s otevřenou střechou je také hotovou záležitostí, vlastně už začalo testování,“ sdělil novinářům Palmer.

Příliš do detailů už ale zabíhat nechtěl. Vypíchnul technické specifikace „obyčejného“ DBS s tím, že u AMR se můžeme těšit na ještě působivější schopnosti. „DBS Superleggera je navrženo tak, aby nabídlo řidičský zážitek bez pocitu zastrašování. Ve skutečnosti je to senzační charakteristika,“ rozhovořil se lídr značky. „Ale motor může nabídnout ještě víc a v AMR i nabídne. Na podrobnosti si ale musíte počkat.“

„V roce 2016 jsme měli dvanáctiválcové DB11, které tvořilo padesát procent prodejů. To je samo o sobě skvělé, ale když jsme představili V8, Volante a AMR, dokázali jsme oslovit podstatně více zákazníků, což se pochopitelně promítlo i v prodejích,“ vysvětlil Palmer, proč chce Aston Martin těmito cestami rozšířit nabídku.

„Varianta bez střechy má samozřejmě smysl. Je to logický krok, který navíc zvládneme relativně rychle. Auto je navrženo tak, aby byla radost jej řídit, nesmí být nervózní či jinak nepříjemné,“ dodal Palmer s tím, že při přípravě Volante se tvůrci soustředí na to samé.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
20. 8. 2018 16:36
Vau
Taková auta jsou luxusní, bohužel normální čech si na něco podobného nikdy nevydělá :-( >:D
20. 8. 2018 12:36
Re: Aston Martin Superleggera
mne sa páči, že rešpektujú zavedený názov aj pôvod. Okrem toho super light znie divne jak nízkotučný jogurt. Myslím, že tu vyhral zdravý marketingový rozum nad britskou tradíciou. Ale teda bral by som aj v tej farebnej kombinácii vrátane spochybňovaných čiernych diskov.
Avatar - fOE
20. 8. 2018 08:45
Aston Martin Superleggera
Jsem jediny koho to bije do oci, cpat k britovi snad nejbritstejsimu "Superleggera" misto "Super light" nebo neceho podobneho, domaciho? Ze si tohle da do nazvu Lamborghini pochopim, tam je to na miste, ale proc u AM citi potrebu se opicit i v tomhle kdyz s italstinou nemaji zhola nic spolecne? 8-s
19. 8. 2018 18:00
Design
Nedovedu si dost dobře představit tuhle káru za x mega s přední RZ. Promyšlenou náhodou má i auto na snímcích RZ jen vzadu. Nabastlit RZ kamkoliv dopředu znehodnotí absolutně celý design a výraz přední partie.

Považuji za hrubou chybu designéra u auta pro běžný provoz, že nebere v úvahu tento základní požadavek. :no:
19. 8. 2018 16:49
aston
no škoda, že neberu pár mega měsíčně >:D